Hyppää sisältöön

Brian Harmanin h-hetki on sunnuntaina: ”Olen koko urani ajan unelmoinut majorin voittamisesta”

Brian Harmanilla on pitkä polku kuljettavanaan kohden The Openin viimeistä viheriötä. KUVA: GETTY IMAGES

Brian Harman (-12) saa Cameron Youngista (-7) kirittäjän The Openin finaalikierrokselle. Myös Jon Rahm (-6),Viktor Hovland (-5) sekä hampaattomasti upean startin jälkeen pelannut Tommy Fleetwood (-5) odottavat Harmanin kompurointia.

Brian Harman (67-65-69,-12) antoi kolmannen kierroksen ensimmäisellä puoliskolla näytteitä inhimillisyydestään tekemällä kaksi bogia. Hän paikkasi erheensä pelaamalla viimeiset 14 reikää neljä alle.

Kierrostulos 69,-2 riitti säilyttämään eron lähimpään haastajaansa viidessä lyönnissä.

”Tein pari huonoa lyöntiä. En kuitenkaan antanut tilanteen viedä miestä ja laskea kontrollia pelistä ulos. Paneuduin entistä kovemmin rutiineihini, uskoen siihen, että hyvät lyöntini tulevat pintaan”, Harman kertoi notkahduksensa itsehoidosta.

Harman oli kärjen takana jo avauspäivän jälkeen, viisi lyöntiä seuraavan edellä lyötyään perjantaina tauluun tuloksen (-6). Tämä syntyi ulosmenon neljällä perättäisellä birdiellä, sekä viimeisen väylän eaglella.

”Kärsivälllisyys kentällä on kaikkein tärkeintä. Olen todella ylpeä siitä, kuinka olen tähän asti selvinnyt.”

Claret Jug on mielessä

Sunnuntain kierrokselle Harman kertoi valmistautuvansa mahdollisimman paljon samoilla rutiineilla kuin normikisoissa.

Kymmenen tuntia unta ja ajatukset pois tuloksen tai sijoituksen pohdinnasta.

”Olisi kuitenkin järjenvastaista olla uneksimatta pokaalin nostosta, sillä olen unelmoinut majorin voittamisesta läpi koko elämäni.”

“Majorit ovat päällimmäisin innoituksen lähde kaikelle sille, mitä golfini eteen teen, ja jätän paljon asioita sen tieltä.”

”Jotta haaveeni major-voitosta toteutuisi, minun täytyy sunnuntaina pysyttäytyä peliin liittyvissä ajatuksissa ja säilyttää fokus hetkessä missä elän”, Brian Harman filosofoi lauantaina.

Tigerin ja Roryn jalanjäljillä

The Openin lähihistoriasta Royal Liverpool Golf Clubilla löytyy yhteneväisyyksiä Brian Harmanin sekä Tiger Woodsin (2006) ja Rory McIlroyn (2014) voittovuosilta.

Kaikilla kolmella kahden kierroksen lyönti- ja johtotulos on ollut 132.

Woods ja Harman siirtyivät kisan johtoon toisen kierroksen lopulla, McIlroy johti alusta loppuun voittaen kahdella lyönnillä Tigerin tavoin.

Harmanin tuloshistoriassa on vastaava yhtymäkohta myös vuoden 2010 sankariin Louis Oosthuizeniin St.Andrewsissa.

Oosthuizenilla ei ollut menestyshistoriaa The Openissa, mutta voittoja pääkiertueelta Harmanin tavoin. Oosthuizen nappasi kärkipaikan toisella kierroksella, kolmen päivän jälkeen eroa oli neljä lyöntiä. Kisan päättyessä seitsemän.

Finaalipäivänä taistelua voitosta ei syntynyt. The Openin historiaan Oosthuizenin dominointi sunnuntaina jäi yhtenä tylsimmistä seurattavista. Kovapintaisella links-kentällä puolustaminen on helpompaa kuin hyökkääminen. Oosthuizen pelasi maltilla keskelle viheriöitä välttäen virheet, jotka koituivat takaa-ajajien kohtaloksi.

Brian Harmanilla on ollut narut hallussaan oman pelin osalta erinomaisesti jo kolmen päivän ajan. Pienetkin sattumat voivat ylllättävästi vaikuttaa siihen, käynnistyykö taistelu voitosta jo ensimmäisillä väylillä, vai purjehtiiko Harman kohden Claret Jug -unelmaansa ylivoimaisessa johdossa loppuun asti.

Niin kova ja tasaisen hyvin PGA Tourilla menestyvä ammattimies kuin Brian Harman onkin, hän kuuluu kategoriaan, ”pelaaja, jota voitot väistävät.”

Juniorivuosiltaan Harmanilla on lukuisia näyttöjä kyvyistään. Hän voitti U.S. Junior Amateurin ja lukuisia yliopistokisoja.

PGA Tourilta on kaksi voittoa ja majoreista toinen sija U.S. Openista, kuudes edelliseltä kaudelta The Openissa.

Keväällä 2017 hän voitti toisen kerran PGA Tourilla. Sen jälkeen sijoituksia kärkikymmenikköön on peräti 31, ilman ykköstiloja.

Harmanin nimi ja svingi ovat tuttuja lajia seuraaville. Kovuutta isojen kisojen voittoon ei vielä ole pulpahtanut esiin.

Sunnuntain kierroksesta tulee varmuudella Brian Harmanin uran merkityksellisin.

Sami Välimäki saa ketun pelikaverikseen

Brian Harman (-12) ja edellisvuoden kakkonen Cameron Young (-7) lähtevät kentälle viimeisessä parissa klo 16.15.
Heidän edellään (16.05) kulkevat haastajista Youngin ohella kovimmat, Jon Rahm (-6) ja Viktor Hovland (-5).

Sami Välimäen (+1) neljäs kierros käynnistyy klo 12.45.

Sami Välimäkeä (+1) ja sunnuntain pelikaveriaan Ryan Foxia (+1) yhdistää kolmen ensimmäisen kierroksen tulosten kehityskulku.

Välimäki (76-68-70,+1) aloitti heikosti ja pääsi kolmannelle kierrokselle loistavan toisen päivän ansiosta.

Foxin (78-67-69,+1) ahdinko oli todella kova torstain jälkeen, nousu sitäkin kovempi.

20:n ensimmäisen joukkoon parivaljakolla on matkaa vain kolme lyöntiä, yhdeksänteen sijaan viisi.

Tulospalvelu

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Etsi luettavaa