Hyppää sisältöön

Boo Weekley kellotti PGA Tourin kauden nopeimman kierroksen Memorialissa

Boo Weekley näytti miten ripeästi golfia voi pelata

Hidas pelaaminen on ollut otsikoissa. Naisten US Openissa kierrokset lähentelivät kuutta tuntia ja Tiger Woods sekä Bryson DeChambeau harmittelivat jouduttuaan kellotukseen. Boo Weekley sen sijaan näytti miten nopeasti kentän voi kiertää.

Boo Weekley lähti sijalta 73 Memorialin viimeiseen kierrokseen. Lauantain tulos 79 varmisti, että jenkillä on luvassa yksinäinen kierros. Yhdeksännen reiän birdieputin upottua aikaa kierroksen etuysiin oli mennyt tunti ja kahdeksan minuuttia. 

Takaysillä Weekley teki pari bogia ja pari birdietä kasaten tuloksen 73 (+1) ja nousten muutaman sijan tuloslistalla. Parkkipaikalla hän oli farkut jalassa valmis lähtemään kohti seuraavia seikkailuja jo kello 10.40, vain kaksi tuntia ja 40 minuuttia lähtönsä jälkeen. Toisenä lähtenyt ryhmä puttaili samaan aikaan birdieputtejaan 13:nnella reiällä. 

”2.15 oli tarkka aika. Eiköhän se ollut minun nopein kisakierros, en ole koskaan ennen joutunut pelaamaan yksin”, Weekley kertoi reportterille parkkipaikalla. 

Weekleyn viimeiset pari vuotta ovat olleet raskaita. Hänellä on ollut sinnikäs kyynärpäävamma, joka piti hänet poissa kentiltä viime vuoden kokonaan ja suuren osan vuodesta 2017. 

Historian nopein kierros on kuitenkin Wesley Bryanin käsialaa. Hän pelasi BMW Championshipin viimeisen kierroksen todelliseen speedgolf -aikaan 89 minuuttia. Mikä parasta, hänen tuloksensa oli kierroksella 69 lyöntiä. Myös Kevin Na pelasi vuoden 2017 Tour Championshipissa alle kahden tunnin kierroksen. 

Etsi luettavaa