Birdiet jäivät Matilda Castrenilta tekemättä – Ruoning Yin Women’s PGA Championshipin sankari

Women´s PGA Championshipin voittanut Ruoning Yin seuraa Shanshan Fengin jalanjälkiä. Feng voitti LPGA:lla kymmenen kertaa, ykköstiloista Yinin tavoin PGA Championshpin kaudella 2012.

Ruoning Yin varmisti viimeisen reiän birdiellään toisena kiinalaisena naisten majorin voiton Baltusrol Golf Clubilla. Matilda Castrenin sijoitus oli 77:s.

Baltusrol Golf Clubilla käytiin sunnuntaina huippujännittävä taisto kauden toisen majorin voitosta. Kolmen kierroksen jälkeen kisaa johtanut Leona Maguire menettti otteensa pelistä ja johtopaikan jo kierroksen alkuvaiheilla.

Kärjessä ja sen tuntumassa voittoa tavoittelemassa käväisivät päivän aikana Jenny Shin, Xiya Lin,suurlupaus Rose Zhang, Yaka Saso, Ruoning Yin, sekä eurooppalaisista Carlota Ciganda ja Anna Nordqvist.

Pisimmän korren nappasi lopulta 18:lla birdiellään voiton ratkaissut Ruoning Yin. Toista kauttaan LPGA:lla pelaavalle Yinille oli uran ja kauden toinen.

”Kun tulin viimeiselle tiiauspaikalle, näin taululta, että birdie pitää tehdä voittaakseni. Se onnistui, olen todella iloinen.”

”Vahvuuteni sunnuntaina oli se, että en kierroksen aikana miettinyt turhan paljoa, ja selvisin ilman kolmen putin viheriöitä. Kahdella edellisellä kierroksella tein viisi bogeya, joista neljä puttaamalla kolme kertaa”, Yin kertoi.

Voitostaan hän kuittaa 1,5 miljoonaa dollaria. Japanin Yuka Saso (-7) jäi lyönnin päähän kisan kakkoseksi, kolmatta sijaa jakoi kaksi lyöntiä Yinille (-8) hävinneinä viisi pelaajaa, näiden joukossa Espanjan Carlota Ciganda ja Ruotsin Anna Nordqvist.

Naisten huippugolfissa on meneillään äärimmäisen kova taistelu kärkipaikoista majoreissa ja listojen kärjessä. Ruoning Yin oli yllätysvoittaja kauden ensimmäisen majorin sankarin Lilia Vun tavoin.

Maailmanistan kärkikolmikko Jin Young Ko, Lydia Ko ja Nelly Korda on todella kovilla hakiessaan menestystä todella tasokkaiden nuorten tulokkaiden puristuksessa.

Matilda Castrenilla kuiva viikonloppu

Matilda Castren (73-74-78-74,+15) selvisi upeasti kymmenennen kerran uransa aikana majorissa viikonlopun kierroksille. Peli ei kuitenkaan auennut tavalla, jolla hän olisi kyennyt nousemaan neljä kierrosta pelanneista tuloslistan paremmalle puoliskolle.

Vaikka väyläosumia (46/56) ja viheriöosumia (48/72) oli vähintäänkinkohtuullinen määrä, lähestymisten tarkkuudesta ja lähipelin terävyydestä kertoo paljon birdien ennätyksellinen niukkuus.

Ensimmäisellä kierroksella Castren onnistui kerran, toisen kierroksen ensimmäisellä puoliskolla kahdesti perättäisillä par-viitosilla.
Kilpailun 45 viimeistä reikää hän kiersi tekemättä yhtään birdieä, jota ei hänen LPGA-urallaan ole aiemmin tapahtunut

Sijaluvuksi tuli 77:s, kaksi pelaajaa jäi taakse. Eroa voittajaan kertyi 23 lyöntiä, sijalukua 20:s jakaneisiin 16 lyöntiä, neljä kierrosta kohden.

Parivaljakko Matilda Castren & Anna Nordqvist voitti 2021 ottelusarjassa kaksi peliä kolmesta. Nordqvist on jo nimetty apulaiskapteeniksi tulevaan ottelusarjaan, mutta hän haluaa ehdottomasti saada paikan myös pelaavaan kokoonpanoon.
Kuva: GETTY IMAGES

Castren ei mahdu mukaan kahden viikon päästä pelattavaan U.S. Openiin. Hän pelaa heinäkuussa kaksi kisaa USA:ssa ennen Euroopan majoreita, Evian Championshipia ja Women´s Openia.

Paikan uusiminen syyskuun lopulla käytävään Solheim Cupiin vaatisi todella kovia näyttöjä kesän toisella puoliskolla. Joukkueeseen valitaan 12 pelaaja, joista kuusi kapteeni Suzann Pettersenin harkinnalla.

Women’s PGA Championshipin jälkeen Castrenin edellä maailmanlistalla on reilusti yli 20 eurooppalaista.