Hyppää sisältöön

Birdie 18:lla toi Kiira Riihijärvelle paikan Augusta National Women´s Amateurin finaalikierrokselle

Kiira Riihijärvi pelaa sekä perjantaina että lauantaina Augusta Nationalilla

Riihijärvellä on eroa kärkipariin seitsemän lyöntiä, kaksi seuraavaa päivää hän pelaa Augusta Nationalilla, jossa torstaina käynnistyy The Masters.

Virpiniemi Golfin ja Tampa Bayn yliopiston  Kiira Riihijärvellä oli torstaina työläs päivä Champions Retreat -kentällä Georgiassa.

Hän oli keskiviikon jälkeen kisassa toisena (-1/13 reikää) selviten yhden birdien ja 12 parin kautta ilman bogia.
Torstaina ote kirposi, viisi viimeistä reikäänsä avauskierroksesta oululainen pelasi kaksi yli.
Toisen kierroksen aikana vastatuuli jatkui. Viisi bogeya, tupla ja yksi birdie pudottivat hänet sijaluvulle 29:s ennen päätösreikää. 

Augusta National Women´s Amateurissa jatkopaikka oli luvassa 30:lle parhaalle, joten Riihijärvi oli kirjaimelliesesti selkä seinää vasten. Hän sai puristettua 18:lla kierroksen toisen birdien ja selvitti itsensä jatkoon tuloksin (73-77,+6). Sijaluku on 21.  

Ilman viimeisen birkkua hän olisi joutunut viiden muun pelaajan kanssa uusintaan kahdesta viimeisestä paikasta.
Champions Retreat osoittautui yhdessä kolean ilman kanssa vaativaksi kentäksi, sillä 82:sta osallistujasta vain maailmanlistan ykkönen, USA:n 17-vuotias Rose Zhang sekä Ruotsin Ingrid Lindblad ovat yhteistuloksessa alle parin (-1).

Rose Zhang on USA:n naisgolfin suurin lupaus. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä hän aloittaaa opiskelut Stanfordin yliopistossa, jonka kasvatteja ovat Tiger Woodsin lisäksi muun muassa Tom Watson  sekä MIchelle Wie

Rose Zhang on USA:n naisgolfin suurin lupaus. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä hän aloittaaa opiskelut Stanfordin yliopistossa, jonka kasvatteja ovat Tiger Woodsin lisäksi muun muassa Tom Watson sekä MIchelle Wie

GETTY IMAGES

Perjantaina kaikki osallistujat pääsevät harjoituskierrokselle Augusta Nationalille. Lauantaina pelataan finaalikierros. Kisan voittaja saa kutsun kolmeen majoriin.

Rose Zhang on ylivoimainen ennakkosuosikki Lindbladiin nähden. Jo edelliskaudella hän oli 16-vuoden ikäisenä kauden ensimmmäisessä majorissa, ANA Inspirationissa kahdeksas.

Augusta National Women´s Amateur

Etsi luettavaa