Hyppää sisältöön

Billy Horschel BMW PGA Championshipin sankari – Garcia, Rose, Poulter ja Lowry odottavat villiä korttia Ryder Cupiin

Billy Horschelia ennen ja ensimmäisenä USA:n edustajana  BMW PGA Championshipin on voittanut Arnold Palmer 1970-luvulla

USA:n joukkueesta viimeisten joukossa karsiintunut Billy Horschel tyylitteli ET:n lippulaivakisan 1,1 miljoonan euron arvoiseen voittoon.

Wentworthin West Course oli sunnuntaina hyvän kelin ja pehmeiden viheriöiden vuoksi kiitollinen ”täsmäammuntakeskus” ET:n parhaimmistolle ja Ryder Cupissa näyttöjä antaneille. Tuloslistan kärki pakkautui neljän lyönnin sisään. 11 parasta kiersivät kentttää sunnuntaina keskiarvolla 66,5, eli 5.5 lyöntiä alle parin. 
Wentworthisssa on perinteisen kisan aikana tehty keskimäärin 50 eaglea neljään kierrokseen. Nyt määrä kasvoi yli 60 prosentilla ollen päälle 80:n. 

Kiradech Abphibarnrat rakenteli hurjaa kierrosta oltuaan 12:n jälkeen kahdeksan alle ja ennen kahta viimeistä ( 2xpar-5) yhdeksän alle. Lähestyminen 17:n viheriölle epäonnistui kahdesti, thaimaalainen löi vielä kolmannen toisen lyöntinsä pelättyään ensimmäisten menneen kentän rajojen ulkopuolelle.

Lopulta Aphibarnrat selvisi bogeylla, mutta tämä avasi mahdollisuuden USA:n Billy Horschelille. Maailmanlistan 28:s pelasi käytännössä koko kierroksen virheettä, mutta puttaaminen oli vaatimatonta.

”15:n reiän birdie oli hyvin merkityksellinen. Laskin, että tekemällä kolmella viimeisellä kaksi birdietä voittaisin. Onnistuin vain viimeisellä, onneksi sekin riitti.”

Karheikkoon menneen avauksen jälkeen kolmannessa lyönnissä oli selviä paineita ja iso lataus. Tuuletukset hulppean lyönnin jälkeen poikkeavat tavallisesta.

Viimeisellä hän teki kuitenkin upean taistelubirdien hienon noston jälkeen ja kuittasi ykköstilan ennen Aphibarnratia ja isäntämaan Laurie Canteria tuloksella 19 alle parin.’

Ykköstila oli keväällä WGC:n reikäpelimestaruuden voittaneelle 34-vuotiaalle floridalaiselle balsamia haavoihin. 
”Pelasin kauden aikana liian epätasaisesti, en saanut suoraa paikkaa Ryder Cupiin, en myöskään villiä korttia. Silti olisin toivonut, että kapteeni ( Steve Stricker) olisi minulle sen soitolla ilmoittanut”, Horschel tunteili TV-haastattelussa.

Wentworthin tunnelmaan hän rakastui jo ensimmäisellä vierailukerrallaan vuonna 2019, jolloin sijoitus oli neljäs.
”Yleisö on täysin uskomattoman hienoa. Se kannustaa ja tuntee lajin.”

Brooks Koepkan pelaaminen Ryder Cupissa on rannevamman takia epävarmaa. Horschel ei kuitenkaan uskonut olevansa ensimmäinen varamies tätä paikkaamaan.

Bernd Wiesberger ja Lee Westwood kipusivat joukkueeseen – Justin Rose, Ian Poulter tai Shane Lowry jää ulos Ryder Cupista

Euroopan nimimiehistä vahvimman esityksen tarjoili Justin Rose (65,-7) jonka kuudes tila tulosluettelossa saattaa tuoda paikan Ryder Cupin villillä kortilla. Bernd Wiesbergerin epätasainenkin esitys ja tulos 72 riittivät hänelle neljänneksi nousemiseen ET:n pistelistalla. 35-vuotias Wiesberger on maansa ensimmäinen pelaaja Ryder Cupissa.

Shane Lowry (71) lukeutui epäonnistujiin jääden jakamaan 17:tta sijaa Tapio Pulkkasen kanssa. Ian Poulter karsiutui jo kahden kierroksen jälkeen. Neljäs villiä korttia odottava tähti, Sergio Garcia katseli kisaa USA:ssa television välityksellä.

Kapteeni Padraig Harrington ilmoittaa villien korttien saajat jo tämän illan aikana.

Veikkaus pysyy edelleen samana, Rose tai todennäköisimmin Poulter joutuu jäämään ulkopuolelle. Tekee Harrington sitten kumman valinnan tahansa, arvostelua hän tulee saamaan osakseen. Mahdollista on tietty Lowryn tai Garcian sivuuttaminen, mutta nämä ratkaisut tuntuvat  erittäin epätodennäköisiltä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa