Hyppää sisältöön

Big Bang — Videoesittelyssä Thracian Cliffs

thracian

GoGolfin järjestämä Big Bang -golfreissu lähestyy. Matkalla pelataan kolmella eri kentillä, joista ensimmäisenä esittelemme etukäteen eniten kiinnostusta herättäneen Thracian Cliffsin. Matkaan lähdetään omalla charter-koneella 28. maaliskuuta ja vielä mahtuu mukaan.

Gary Playerin piirtämä Thracian Cliffs on championship-tason golfareena, jonka upeat maisemat painuvat taatusti jokaisen sen kiertäneen mieleen. Kenttä on kenttäbongarin pakollinen pysähdyspaikka, joka paikoitellen muistuttaa fantasiagolfia.

Tiipaikkoja on kuusi, joten kentällä viihtyvät niin aloittelijat kuin golfammattilaisetkin. Epämukavuudenhaluisille suosittelen pelaamista takatiiltä, joilta kentälle kertyy mittaa yli 6 500 metriä.

Runsaiden korkeuserojen vuoksi kenttä pitää kiertää auton kanssa. Etuyhdeksikkö kulkee Mustanmeren kallion kielekkeiden reunoja hipoen ylös ja alas, mikä saa ensikertalaisen pään huimaamaan ja pallovaraston hupenemaan.

Sisääntulo pelataan klubille päin ja yleensä päinvastaiseen tuuleen kuin etuyhdeksiköllä. Takaysi on pelattavampi ja helpommin nautittavampi puolisko kuin etuysi, kun palloja nielevät rotkot eivät ole koko ajan pelissä.

Gary Player ei ole tyytynyt mässäilemään pelkästään huimilla maisemilla, vaan haastetta tuovat myös optisten harhat, jotka vaikeuttavat etäisyyksien hahmottamista. Toisella kerralla pelattaessa Thracian Cliffs onkin jo paremmin selätettävissä.

Thracian Cliffs on kolmesta matkalla pelattavasta kentästä ainoa, joka ei sijaitse Lighthouse Golf & Spa Resortin vieressä. Kentälle kulkee kuitenkin ilmaiset kyyditykset hotellilta ja perille pääsee vain 5 minuutissa.

”Kaunein pelaamani kenttä ikinä”

Esittelyvideolla Gary Player kuvailee kenttää ylistävin sanoin: ”Olemme tehneet yli 300 kenttää ympäri maailmaa, mutta Thracian Cliffs on rehellisesti sanoen kaikista pelaamistani golfkentistä se kaikkein kaunein. ”

Ainutlaatuisuudesta kertoo myös se, että kentän jokaiselta väylältä avautuu henkeäsalpaavat näkymät Mustallemerelle.

 

Europan Tourin areenana 2013

Golf on Bulgariassa vasta nuori laji, mutta siitä huolimatta maassa on pelattu jo Euroopan Touria. Vuonna 2013 järjestetty Volvo World Matchplay Championship kokosi Cape Kaliakran golfrannikkolle Euroopan Tourin parhaimmiston ja oli omiaan edistämään bulgarialaista golfbuumia — niin bulgarialaisille kuin golfturisteillekin.

Tässä parhaat palat vuoden 2013 Volvo World Matchplay Championshipin finaalista Bulgariasta, missä voitosta finaalissa taisteli 2010 US Open voittaja Graeme McDowell ja thaimaalainen ikinuori 46-vuotias Thongchai Jaidee.

 

Etsi luettavaa