Hyppää sisältöön

Bernhard Langerin syke ei sammu – nousi 65-vuotiaana Champions Tourin voittolistan ykköseksi!

Bernhard Langer osallistuu huhtikuussa 40:n kerran The Mastersiin, jonka hän on voittanut vuosina 1985 ja 1993. Kuva: Getty Images

Sakslaistähden satumaisen pitkään menestysten kirjattiin sunnuntaina uusi sivu, kun hän jätti näytöstyyliin Steve Strickerin ja Padraig Harringtonin jakamaan toista sijaa Naplesissa, Floridassa pelatussa kisassa. Langer nousi Hale Irwinin rinnalle voittojen määrässä (45).

Hale Irwin hallitsi 1990-luvun toisella puoliskolla ja vielä 2000-luvun alussa mielin määrin Champions Tourin kilpailuja. Voittojen määräksi tuli lopulta 45, jota pidettiin yleisesti yhtenä golfin vaikeimmin rikottavista ennätyksistä.

Kilpailu on Irwinin ajoista oleellisesti kiristynyt, mukana on suuri joukko entisiä maailmantähtiä, myös niitä ammattilaisia, jotka vasta 50 vuotta täytettyään ovat puhjenneet golfinsa kanssa menestyjiksi.

Bernhard Langer teki sunnuntaina mahdottomasta mahdollisen. Hän voitti Chubb Classicin nousten Hale Irwinin rinnalle. Voiton arvon nostaa aivan omaan luokkaansa se, että saksalaistähti on muutamaa päivää vaille 65 vuoden ja kuuden kuukauden ikäinen.

Viimeisin voitto tuli vielä todella kovassa seurassa, sillä kakkostilaa jakoivat Langeria 10 vuotta nuorempi Steve Stricker, sekä fyysisesti huippukuntoinen, 51-vuotias Padraig Harrington.

Langerin ura ammattilaisena käynnistyi jo 17-vuotiaana. Ensimmmäisen voittonsa European Tourilla hän saavutti kaudella 1980.

Kun kaikki ykköstilat lasketaan yhteen, on Langer nostanut voittokannua 119 kertaa ympäri maailman.

Major-voittoja hänellä on kaksi, molemmat ovat tulleet Mastersista.

Huhtikuussa Augusta Nationalilla tulee uusi virstanpylväs eteen, osallistumiskerta Mastersiin on Langerille 40:s. K

Kauden 2020 kisassa hän oli 62-vuotiaana sijalla 29:s, jättäen taakseen muun muassa sunnuntain pelikaverinsa Bryson DeChambeaun.

Champions Tourin rahalistan Bernhard Langer on voittanut 11 kertaa, ansioita on 50-vuotiaiden kiertueella kertynyt pitkälti yli 33 miljoonaa taalaa, eli runsaat kaksi miljoonaa kutakin kautta kohden.

Tuorein ykköstila tuotti Langerille 270 000 dollaria.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa