Hyppää sisältöön

Bernhard Langer U.S. Senior Openin kärjessä – Steve Stricker tavoittelee kolmatta perättäistä major-voittoa

Bernahard Langerilla on kiitollinen, mutta erittäin haastava tilanne lähtiessään U.S. Senior Openin viimeiselle kierrokselle kahden lyönnin johdossa. KUVA: GETTY IMAGES

Kahden kuukauden kuluttua 66 vuotta täyttävä Bernhard Langer (-6) johtaa seniorien tärkeintä majoria kannoillaan Jerry Kelly (-4) ja Steve Strickeri (-3), jotka saavat kotiosavaltiossaan Wisconsinissa yleisön hurmoksellisen tuen taakseen.

PGA Champions Tourin sunnuntaista finaalipäivää U.S. Senior Openissa luonnehditaan syystäkin ennakkoasetelmiltaan yhdeksi kaikkien aikojen mehukkaimmmista.

  • Bernhard Langer tavoittelee voittoa # 46, joka olisi Tourin kaikkien aikojen ennätys
  • Steve Stricker metsästää kolmatta perättäistä major-voittoaan

Langerin voittaessa moni muukin ennätys rikkoontuisi. Hämmästyttävää on etenkin se, että teräsmies kykenee 65-vuotiaana voittamaan Tourilla, jonka nuorimmat pelaajat ovat häntä 12-15 vuotta nuorempia.

Merkittävä on ikäero myös Strickeriin, joka täytti helmikuussa 56 vuotta.

Langer ei enää kykene samalla prosentilla voittamaan ja sijoittumaan kärkiviisikkoon kuin aiempina vuosina.

Kauden ainoa ykköstila on helmikuulta, sen jälkeen pelaamissaan yhdeksässä kisassa Langer on yltänyt vain kahdesti kymmenen joukkoon.

“Sunnuntain kierroksesta tulee vaikea”, Longer ennakoi tilannettaan viitaten pelikaverinsa Jerry Kellyn ja Steve Stricken yleisönsuosioon Wisconsinissa.

“Muistan vastaavan tilanteen pelatessani voitosta Fred Couplesin kanssa Seattlessa. Katsomossa taisi olla 30 000 ihmistä, joista jokainen hurrasi Fredille. Ainoa joka oli puolellani oli caddieni, joka siinä kisassa oli vielä oma poikani”, Langer muisti.

Kivikasvoinen ja tietokoneen tavoin pelistrategisia valintojaan tekevä saksalainen on piinkova kilpailija, joka ei yleisömassoja säikähdä.

Strickerin jäätävä saldo majoreissa

Sunnuntaina tullaan SentryWorldin kentällä näkemään hurja taistelu ykköstilasta.

Kahden lyönnin takaa-ajoasemasta huolimatta Steve Stricker on ennakkosuosikki ohi Langerin.

Stricker on voittanut kuluvalla kaudella jo neljästi. Seniorien majoreissa menestyksessä hän on kolmen viimeisen kauden aikana ollut ylivoimainen.

Kahdeksasta pelaamastaan majorista Stricker on voittanut neljä, ollut kolmasti toinen ja kerran 11.

Bernhard Langer on major-voitoissa luonnollisesti listaykkönen (11 voittoa), mutta U.S. Senior Openin hän on voittanut vain kerran, kaudella 2010.

Elisa Viihde Viaplay näyttää sunnuntaina suorana British Mastersin ja U.S.Seniorin

  • British Masters klo 14.30-20.00
  • U.S. Senior Open 19.00-00.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa