Hyppää sisältöön

Bernhard Langerin kierrostulos alitti yhdeksännen kerran hänen ikänsä Champions Tourilla – tavoittelee ennätyksellistä voittoa #46

Eurooppalaisen golfin legendat Miguel Angel Jimenez ja Bernhard Langer lähtevät viimeiselle kierrokselle Kaliforniassa klo 20.25 Suomen aikaa. Kuva: Getty Images

Bernhard Langerin maineteot jatkuvat, vaikka ikää on 65 vuotta ja pian seitsemän kuukautta päälle. Sunnuntain saksalaisella teräsmiehellä on mahdollisuus jättää Hale Irwin taakseen 50 vuotta täyttäneiden Champions Tourin ykköstilojen määrässä.

Champions Tourilla ovat 5 -15 vuotta nuoremmat mestarit saaneet tehdä Bernhard Langerille kunniakujaa viimeisten 12 kuukauden aikana peräti kolme kertaa.

Langer on 50 vuotta täytettyään voittanut Champions Tourin kisan keskimäärin kolme kertaa vuodessa.

Se, että hän kykenee siihen samaan 65-vuotiaana on sananmukaisesti ihme. Hale Irwin saavutti viimeisen ykköstilansa (45.) Champions Tourilla 61 vuoden ja seitsemän kuukauden ikäisenä. Eli neljä nuorempana, kuin Langer on tällä hetkellä.

Hale Irwinin ennätystä pidettiin yleisesti lyömättömänä, ikuisuuteen asti kestävänä. Toisin on käymässä. Langer on päässyt jo rinnalle, mutta ei vielä ohi.

Sunnuntaina saatetaan Kaliforniassa taas tehdä kunniakujaa Langerille, mikäli hän pitää lyönnin johtonsa Hoag Classicissa, Kalifornian Newport Beachilla.

Haaste on Langerille todella kova.

Kilpailun osanottajalistalla ovat käytännössä kaikki Tourin tähdet. Padraig Harrington, Steve Stricker, Jim Furuk, Ernie Els, Vijay Singh, Retief Goosen ja sunnuntain pelikaveri, Miguel Angel Jimenez.

Edellä luetellut seitsemän supertähteä ovat kaikki 7-14 vuotta Langeria nuorempia.

Perjantain avauskierroksella Bernhard Langerin tulos 6 213 metriä pitkällä kentällä oli 64 lyöntiä, eli alle hänen ikänsä. Tämä saavutus oli Langerille jo yhdeksäs Champions Tourilla.

Lauantaina hän kipusi takaisin johtoon pelattuaan viimeiset viisi kolmen birdien ja yhden eaglen myötä viisi alle parin.

Lähimpiä uhkaajia Langerille (-12) ovat sunnuntai-illan kierrokselle Doug Barron (-11), Jimenez (-10), Brian Gay (-1), Fred Couples (-10) sekä Chris DiMarco (-9).

Suomeen välitettävissä TV-lähetyksissä Langer nähdään huhtikuun toisella viikolla The Mastersissa. Kisan kaksinkertaisen voittajan selviäminen kahdelle viimeiselle kierrokselle olisi järisyttävän kova temppu.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa