Hyppää sisältöön

Bernhard Langer rikkoo rajoja – ota oppia 64-vuotiaan legendan venyttelyrutiineista

Bernhard Langer voitti toistaiseksi viimeisimmän Champions Tourin kisan 64 vuoden ja kahden kuukauden ikäisenä

Bernhard Langer siirsi 50-vuotiaiden Champions Tourin vanhimman voittajan iän osalta ennätystä lukuun, joka hämmästyttää ympäri maailman.

Bernhard Langer on monien superlatiivien mestari ammattilaisurallaan, joka käynnistyi saksalaisteinin oltua vain 15-vuotias vuonna 1972. 
Vaikka hänen ensimmäisiä kansainvälisesti merkittäviä voittaja saatiin odottaa vuoden 1980 lokakuulle, on Langer nyt jo yli 40 vuoden ajan jyrännyt menestyksestä toiseen tavalla, joka hämmästyttää ja ihastuttaa yleisön ja median lisäksi hänen kilpakumppaneitaan.

Meriittien tiivistäminen muutamaan riviin on hyvin työläs tehtävä:

  • European Tourilla 42 ykköstilaa (1980-2002)
  • Kaksi voittoa US Mastersista (1985&1993)
  • Ensimmäisen julkaistun maailmanlistan ykkönen1986
  • USA:n Champions Tourilla 42 voittoa (2007- 
  • Yhteensä 118 voittoa ympäri maailman
  • Ryder Cupin voittoisa kapteeni 2004

Bernhard Langerille ikä on vain numero

Kukaan muu ammattilainen ei golfissa ole päässyt lähellekään Langerin saavutuksia kun mittariksi asetetaan aikajanan pituus, joka on yli 47 vuotta!!!
Ensimmäiset ykköstilansa Saksassa hän saavutti 17-vuotiaana, viimeisimmän sunnuntaina Champions Tourilla, Dominion Energy Charity Classicissa.

Kun saksalaisen edellisestä ykköstilasta oli aikaa jo yli 1,5 vuotta, Langer sai apinan selästään katkaistuaan voitottoman kautensa ja otettuaan ennätyksen nimiinsä. Senioreita jotka ovat voittaneet Champions Tourilla 62 vuotta täytettyään on Langerin lisäksi kuusi. Hän on ainoana onnistunut tässä kahdesti:

Champions Tourin vanhimmat voittajat:

Bernhard Langer, 64 vuotta, 1 kuukausi, 27 päivää, (2021 Dominion Energy Charity Classic)
Scott Hoch, 63 vuotta, 5 kuukautta, 4 päivää 
Mike Fetchick, 63 vuotta (voitti syntymäpäivänään) 
Jay Haas, 62 vuotta, 10 vuotta, 7 päivää
Gary Player, 62 vuotta 9 kuukautta 22 päivää 
Bernhard Langer, 62 vuotta, 6 kuukautta, 3 päivää
Mark O’Meara 62 vuotta, 1 kuukausi, 18 päivää

Fyysinen harjoittelu ja venyttely ennen golfia ovat avain pitkään uraan

Bernhard Langer on läpi uransa ollut edelläkävijä urheilijan elämäntapojen toteuttajana golfissa. Hänen fyysinen harjoittelunsa käynnistyi poiketen useimmista aikalaisistaan jo nuoruusvuosina ja on muodostunut sen tärkeimpiin osasiin lukeutuvan venyttelyn kanssa pitkän uran ja menestyksen kivijalaksi.

Oheisella videolla Bernhard Langer antaa mallin peliin valmistavasta lämmittelystä ja venyttelystä. Mitään uutta ja ihmeellistä siinä ei sinällään ole, mutta se toimii kaikille harrastajillekin muistutuksena siitä, kuinka oleellisia perusasiat golfissa ovat kaikilla harjoittelun osa-alueilla.

Etsi luettavaa