Hyppää sisältöön

Bernhard Langer – Paras puttitilasto kautta aikojen

Saksalainen mestari on pitänyt Champions Touria hallussaan jo viisi vuotta. Apuna on ollut loistava puttaaminen.

Bernhard Langer on voittanut Champions Tourin rahalistan viisi vuotta peräkkäin ja on matkalla kuudenteen tilastovoittoon tällä kaudella. Sunnuntaina hän viimeisteli toisen peräkkäisen voittonsa Charles Schwab Cupin playoff vaiheessa. Uusinnassa kaatui Miguel Angel Jimenez. 

Langerin pelissä ei ole heikkouksia ja miehen voidaan sanoa pelaavan uran parasta golfia 60-vuotiaana. 

Tällä kaudella Langerin puttaaminen ansaitsee erityistä huomiota. Pitkä rintaan asti ulottuva putteri on ollut bägissä jo parikymmentä vuotta. Ankkurointikiellon astuttua voimaan Bernhard vain irrotti putterin rinnasta ja jatkoi palloon luutimista reikään. 

Kaudella 2016-2017 hän on kerännyt golfin tilastohistorian kaikkien aikojen parhaan puttikeskiarvon. Langerin puttia per griiniosuma keskiarvo on huikea 1,685. Tilastossa lasketaan puttikeskiarvo griiniosumissa. Tilastossa otetaan huomioon vain in regulation griiniosumat. 

PGA Tourilla historian parhaat lukemat ovat saavuttaneet Jordan Spieth 1,699 kaudella 2015 ja Justin Thomas 1,694 kaudella 2017. Molemmat jäävät kuitenkin kakkoseksi Bernhard Langerille. 

On totta ettei tilastoon vaikuta pelkkä puttaaminen. Tarkat lähestymiset tietysti lyhentävät puttien mittaa ja helpottavat upotuksia. Spieth ja Thomas olivat molemmat Strokes Gained: Approach The Green tilaston kärkipäässä ja Langer on kärjessä griiniosumissa Champions Tourilla (78,34 %). 

Rautaisen saksalaisen muita tilastoja kaudelta 2017: 

Väyläosumat: 78,36%

Draivien pituus: 280,2 jaardia (256m)

Griiniosumat: 78,34%

Puttien määrä/kierros: 28,48

Kierroskeskiarvo: 68,04

Voitot: 7

 

 

Etsi luettavaa