Hyppää sisältöön

Bernhard Langer (64-v) antoi itselleen syntymäpäivälahjan – pelasi oman ikänsä

Bernhard Langerille tarjottiin kakkua

Teräsmies Langer johtaa avauspäivän jälkeen Champions Tourin kisaa. Ykköstila nostaisi saksalaisen kiertueen kautta aikojen vanhimmaksi voittajaksi.

Bernhard Langer täytti perjantaina 64 vuotta.
”Tekstailin perheeni kanssa aamulla, kun kilpailun startit venyivät sateen vuoksi. Kirjoitin, että tavoitteeni on pelata ikäni, antaa itselleni samalla syntymäpäivälahja”, Langer kertoi kierroksen jälkeen medialle.

”Tämä osoittaa miten vahvasti mieli ja itselle asetetut tavoitteet ohjaavat tekemistä. Toisinaan ne onnistuvat, kuten nyt tapahtui”, Langer iloitsi.
Hän teki kierroksensa aikana kahdeksan paria, bogeyn ja yhdeksän birdietä.

”Tämä päivä oli erittäin lämminhenkinen, ihmiset muistivat merkkipäiväni. Yleisö lauloi kolmeen eri otteeseen kentällä syntymymäpäiväni kunniaksi.”

Langer on voittanut Champions Tourilla ennen viikonloppua 41 kertaa. Edellä on vain Hale Irwin (45).
Todennäköisyys sille, että hän voittaisi vielä viidesti ja ohittaisi Irwinin on todella pieni, lähes teoreettinen.

”Tiedän, että kello tikittää armottomasti. Olen vielä kipuineni ja särkyjen kanssakin kohtuullisen terve ja hyvävoimainen. Haluan nauttia jokaisesta päivästä kentällä”, Bernhard Langer kuittasi tämän kysymyksen.

Nouseeko Bernhard Langer Champions Tourin kaikkien aikojen vanhimmaksi voittajaksi?

Mikäli Langer voittaa sunnuntaina päättyvän 54-reiän mittaisen Ally Challengen, hänestä tulee kaikkien aikojen iäkkäin voittaja kiertueella.

Mike Fetchick ylsi ykköseksi samana päivänä, kun hän täytti 63 vuotta vuonna 1985. 
Scott Hoch voitti parikilpailun 63 vuoden ja viiden kuukauden ikäisenä. Vaikka tämä on virallisesti merkitty kiertueen ennätykseksi, edes Hoch itse ei halua kunniaa itselleen.
Bernhard Langerin edellisestä ykköstilasta on aikaa lähes päivälleen 1,5 vuotta. Hän oli maaliskuun alussa 2020 62 vuoden, kuuden kuukauden ja kolmen päivän ikäinen nostaessaan toistaiseksi viimeisen kerran palkintopystiä ilmaan.

62:n syntymäpäivänsä jälkeen voittoon Champions Tourilla ovat yltäneet:

Scott Hoch, Mike Fetchick, Jay Haas, Gary Player, Bernhard Langer ja Mark O´Meara.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa