Bernd Wiesberger ylivoimainen Tanskassa – Tapio Pulkkanen 19:s

Bernd Wiesbergerin hurja nousu alkoi myös kaksi vuotta sitten Tanskan kisan voitosta

Itävallan ykköspelaaja sai HImmerlandin kisan ykköstilasta uutta boostia tavoitteeelleen pelata syksyllä Ryder Cupissa

European Tourin jo perinteikäs, mutta nimeä vaihtanut kisa Made in Himmerland oli päätöspäivänä varsinaista ilotulitusta, jossa kärkipaikalta lähtenyt Bernd Wiesberger karisti muut kannnoiltaan sisääntulon alussa.

Hän teki kuuteen reikäään (10-15)  viisi birdietä, taistelu voitosta oli tässä vaiheessa ohi. Kierrostulokseksi tuli 64,-7 ja yhteistulokseksi -21.

”Voitto tuntuu uskomattomalta. Viihdyn erinomaisesti tällä kentällä, se saa minusta parhaat puoleni irti.” Wiesberger iloitsi kenttähaastattelussa kisan jälkeen.

Wiesbergerin voitossa on ripaus nostalgiaa, sillä kaksi vuotta sitten hän voitti samalla kentällä oltuaan pitkän rannevamman aiheuttaman tauon  jälkeen maailmanlistalla 378.
Ykköstila Tanskassa oli alkua menestyskululle. Kuuden kuukauden aikana hän voitti Tanskan kisan lisäksi Rolex Seriesiin kuuluneet Skotlannin ja Italian mestaruudet ja oli Etelä-Afrikan Nedbank Challengessa kolmas.

Maailmanlistan sijoitus oli tämän spurtin jälkeen hätkähdyttävästi 22.

Kausi 2020 ja kuluva vuosi ovat olleet Wiesbrergerillle vaikeita ja  pudottaneet häntä paitsi maailmanlistalla (65.), myös Ryder Cupin karsinnassa.
Toiseksi nousi päivän parhaan tuloksen (63,-8) tehnyt Guido Migliozzi (-16).

Hattu-Tapio Pulkkasella hyvä viikko

Tapio Pulkkanen (72-67-68-67,-10) nousi päivä päivältä vaatimattoman avauskierroksen (86.) jälkeen.
Sijoitukseksi tuli  lopulta 19:s, joka on kauden toiseksi paras. Euroja Pulkkanen kuittasi 16 456.

”Lyönti ei ollut parhaassa terässä, mutta järkevästi pelaaminen ja puttipeli tuottivat hyvän tuloksen. Pientä viilausta lyöntiin on hyvä saada seuraavan viikon Hampurin kentälle, josta on makeita muistoja Nordic Leaguen kisan voitosta”, Pulkkanen sanaili.

Lauri Ruuskan (66-71-74-64,-9) sijoitus uran ensimmäisessä ET:n kisassa oli upeasti 25.
Sunnuntaina häntä paremmin pelasi siis vain Migliozzi.