Hyppää sisältöön

Bernd Wiesberger rikkoi oman haamurajansa Augustassa – Justin Rose lähti uudelle karkumatkalle?

Bernd Wiesberger käytti aamupäivän loistavat olosuhteet tehokkaasti hyödykseen

Itävallan ykköspelaaja Wiesberger (74-66,-4) nousi hetkeksi The Mastersin kärkeen. Aamupäivän nousukkaisiin kuuluu myös Tony Finau (-6/10 reikää).

Ei ollut Justin Rosesta ainakaan  toisella kierroksella torstaisen (65,-7) hurmionsa uusijaksi Augusta Nationalilla.
Avauspäivänä hän pelasi kymmenen reiän pätkän yhdeksän alle. 
Perjantaina englantilainen oli  seitsemän reiän jälkeen kolme yli parin. Kymmenen reikää pelattuaan samassa yhteistuloksessa  (-4) oli yhdeksän lyöntiä heikommasta torstain tuloksesta peliin lähtenyt Bernd Wiesberger.

Itävaltalainen sai tuloksekseen 66,(- 6), joka rikkoo neljällä lyönnillä hänen aiemman parhaan tuloksensa (70) Augustassa 20 kierroksen aikana vuosilta 2015-2020.

Jatkoonpääsy Mastersissa on kuudes peräkkäinen, karsiutumisia ei plakkarissa ole.  Se, että Wiesberger on viidesti aiemminkin päässyt jatkoon Mastersissa ja pelannut torstain mukaanlukien 21 kierrosta rikkomatta 70 lyönnin rajaa, on tilastollinen harvinaisuus.

Nyt haamuraja meni neljällä lyönnillä puhki.

Wiesberger lukeutui vuoden 2019 jälkeen kolmen ET:llas saavuttamansa voiton myötä  lähes varmojen Ryder Cup -pelaajien joukkoon 2020 kisaan, joka tunnetusta syystä siirrettiin.
2020  ei tuottanut kaksisia tuloksia Wiesbergerille, myös alkuvuosi on ollut vaikea, joten paikan valtaamiseen erittäin kova näyttö Mastersista osuisi kuin nenä päähän. 

Itävaltalainen on kuitenkin jäänyt 24:ssa majorissaan ilman sijoituksia kymmenen joukkoon, joten odotukset viikonlopun osalta eivät ole ainakaan ulkopuolisten osalta 35-vuotiaan konkarin niskassa.

Justin Rose sai heikon alun jälkeen uutta vaihdetta silmään sisääntulossa. Birdiet 14:lla ja 15:lla nostivat hänet uudestaan kärkeen ohi Wiesbergerin sekä Marc Leishmanin (-5).

Rose on jo kertaalleen ajettu neljän lyönnin etumatkalta kiinni. Iltapäivän pelaajien päästessä vauhtiin, kärkipäähän nousee uusia haastajia. 
Tony Finau oli 28. reiän jälkeen Wiesbergerin tavoin yhteistuloksessa -4.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa