Hyppää sisältöön

Belgia upeaan voittoon World Cupissa

Viiden lyönnin johdossa ollut Belgia, joutui pelaamaan loistavaa golfia vielä finaalikierroksella.

Belgia lähti sunnuntain kierrokselle reilussa johdossa mutta sai kantaansa kaksi kovaa takaa-ajajaa. Isäntämaa Australian Marc Leishman ja Cameron Smith iskivät foursome formaatissa seitsemän birdiä nousten vain kahden lyönnin päähän kärkiryhmästä. Australialaisten tulos 65 (-7) oli viikon paras esitys foursomessa. 

Belgialaiset vuorottelivat birdejä ja bogeja takaysillä mutta viimeisen reiän upea birdie jätti voittomarginaaliksi lopulta kolme lyöntiä. Yhteistulos neljältä kierrokselta oli vakuuttava -23 ja viimeisen kierroksen tulos 68.

Thomas Pieters ja Thomas Detry ottivat molemmat ensimmäisen voiton kahteen vuoteen. Detrylle voitto oli ensimmäinen pääkiertueilla. World Cup kuuluu PGA Tourin kalenteriin, joten voitosta voi myös ansaita ainakin osittaisen kategorian Amerikkaan. 

Meksiko nousi loppukirillä Australian rinnalle jakamaan toista sijaa tuloksessa -20. 

Keli oli sunnuntaina viikon paras ja antoi pelaajille mahdollisuuden tehdä tulosta. Silti kärkiryhmien taso foursome formaatissa oli häkelyttävän hyvä. Kärkiviisikon tulokset sunnuntaina olivat 68, 65, 66, 65, 66. 

Kauden 2016 voittajat Tanskan Olesen ja Kjeldsen jakoivat neljättä sijaa. Myös Englanti ja Ruotsi olivat kärkikymmenikössä. 

Suomalaisilla ensimmäiset 27 reikää kulki kärkiryhmien tahtia mutta loput 45 reikää sujui vain parissa. Tuloksessa -8 Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen jakoivat sijaa 18. 

Tulospalvelu

Belgian kohokohtia finaalikierrokselta:

Etsi luettavaa