Hyppää sisältöön

Belfry nosti kenttämestarikseen moniosaajan joka sai aiemmin pallon hengenvaarallisesti päähän

Anna Nilsson (vas.) vastaa Brabazon Coursen hoidosta

Miss Greenkeeper -nimellä sosiaalisessa mediassa tunnettu Anna Nilsson vastaa siitä, että Ryder Cupia isännöinyt Brabazon -kenttä on huipputikissä British Mastersin käynnistyessä toukokuussa.

Birminghamissa, Englannissa sijaitseva The Belfry muistetaan ensisijaisesti siitä, että se on neljästi (1983-2002) järjestänyt Euroopan ja USA:n välisen Ryder Cupin.

Belfryssa toistaiseksi viimeisen kerran 2002 järjestetty Ryder Cup päättyi Euroopan voittoon luvuin 15,5,-12,5

Belfryssa toistaiseksi viimeisen kerran 2002 järjestetty Ryder Cup päättyi Euroopan voittoon luvuin 15,5,-12,5

Getty Images

Resortin kentistä kuuluisin, Brabazon on toiminut testinä tähdille myös 16 kertaa pelatuissa nykyisen DP World Tourin kisoissa.

Edellisvuoden kilpailun voitti 48-vuotias Richard Bland, Mikko Korhonen jäi lyönnin päähän tuloslistan kolmanneksi.

Toukokuun viides päivä käynnistyvä British Masters on kalenterivuoden ensimmäinen Euroopassa pelattava kisa, ja Englannissakin varhaisen ajankohdan vuoksi kentänhoidolle suuri haaste.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla The Belfry teki näyttävästi nimitysuutisen Brabazonin kentän hoidon vetovastuun siirtymisestä apulaiskenttämestarin tittelin saaneelle ruotsalaiselle Anna Nilssonille.

Pallo päähän – lyöjä kuvitteli tappaneensa Miss Greenkeeperin

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Anna (@missgreenkeeper) jakama julkaisu

Neljän hevosensa, koiran ja kahden kissan kanssa Belfryyn muuttaneella Nilssonilla oli vahvat näytöt aiemmista työtehtävistä, palava halu päästä nimenomaan Belfryhyn, sekä onnea muutamaa vuosia aiemmassa tapahtumassa, johon hänen elämänsä olisi voinut päättyä.

Vuosia ennen Belfryssa työskentelyn aloittamista Anna Nilsson ahersi ruotsalaisen golfkentän laitamilla näennäisen turvallisella linjalla avauksiin nähden.

”En nähnyt pelaajaa, jonka avaus osui valtavalla voimalla päähäni, onnekseni muutaman sentin sivuun ohimosta. Menetin tajuntani. Pelaaja kuvitteli tappaneensa minut ja meni shokkiin. Toinen henkilö, joka pyrki minua auttamaan, oksensi nähdessään tajuttomuuteni sekä shokkiin menneen draivaajan.”

”Tämä tilanne oli varmasti dramaattisuudestaan huolimatta melkoista nähtävää seuraavina paikalle tulleille”, Nilsson kertoo tapahtumasarjasta, josta toipuminen kesti varsin pitkään.

”Olin varsin sekaisin vuorokauden osuman jälkeen. Kahteen viikkoon en kyennyt nousemaan pystyyn tai liikkumaan. Töihin palasin 3-4 viikkoa onnettomuuden jälkeen, pääsärkyä kesti kuitenkin muutamien kuukausien ajan.”

Iso-Britanniassa golfkenttien hoito on perinteisesti ollut perinteisiä ”miesten töitä”, vaikka naisten osuus kentänhoitajina ja johtotehtävissä on saarivaltakunnassakin kasvamaan päin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Anna (@missgreenkeeper) jakama julkaisu

Anna Nilsson astui Belfryssa isoihin saappaisiin, ja hän tekee sen työnantajansa myötävaikutuksella näyttävällä tavalla sosiaalisessa mediassa.
Miss Greenkeeper on Nilssonin käyttämä nimi sekä instagramissa, kuin myös twitterissä.

Päivityksissään Miss Greenkeeper esiintyy poikkeuksetta tyylikkäänä ja huoliteltuna, muistuttaen ulkoiselta olemukseltaan huomattavasti enemmän eksklusiivisen Belfry Resortin asiakasta, kuin aamukuudelta kätensä saveen kentällä laittanutta kentänhoidon ammattilaista.

Sosiaalisesssa mediassa ja kasvotustenkin Nilssonilta kysytään usein epäuskoisena, liittyykö hänen ammattinsa tosiaankin kentänhoitoon.

”Ehkä se johtuu siitä, että kentänhoito on niin vaikuttavan oloista työtä, ja minä muistutan ulkonäköni puolesta nörttiä”, Nilsson päästää puolitotuuden suustaan The Golf Business -sivuston haastattelussa.

Kentänhoito Belfryssa vei voiton helikopterilentäjäksi kouluttautumiselta 

Pohjois-Ruotsissa vanhempiensa maatilalla kasvaneella Nilssonilla on hätkähdyttävän pitkä CV. 

Kansainvälisen älykkyysjärjestö Mensan testeissä hän on saanut huippupisteet, joihin yltää vain kaksi prosenttia testatuista. 
Nilsson on ominaisuuttaan hyödyntäen suunnannut opiskeluissa ja työelämässä tarmoaa lukuisille eri aloille. 

Työkokemusta hänellä on monen alan opiskelujensa pohjalta golfin lisäksi muun muassa liike-elämän johtotehtävistä, juridiikan alalta, kirjanpidosta, eläinten, etenkin hevosten biomekaniikasta ja biologiaan liittyen.

Kun tähän lisätään vielä nuoruusvuosina käynnistynyt hevosten kasvattaminen ja myynti, sekä kilparatsastajan ura, kuulostaa siltä, että Anna Nilsson pärjää kaikessa, mistä hän on kiinostunut.

”Ainoat pysyvät asiat elämässäni ovat kuitenkin olleet hevoset ja golf”, viiden vuoden iässä perheensä kanssa pelaamisen aloittanut Miss Greenkeeper kertoo.

Kotimaassaan Ruotsissa Nilsson ehti työskennellä golfin parissa paitsi lukuisilla kentillä, myös kaupallisella puolella GolfStar -yrityksessä, joka on Pohjoismaiden suurin golfkenttäoperaattori.

Ennen Brabazonin kentänhoidon vastuun ottamista, hän ehti työskennellä Belfryssa jo vuodesta 2019 muissa vaativissa kentänhoidon asiantuntijatehtävissä. Eikä tämä tapahtunut sattumalta, vaan Nilsson teki ennakkoon kovasti töitä, päästäkseen yhteyteen Resortin golfkenttien hoidosta vastaavien henkilöiden kanssa

”Minun on hyvin vaikea viihtyä ja saada itsestäni parasta irti istumalla konttorissa yhdeksästä viiteen, kuten useissa aiemmissa toimissani tapahtui. Siinä vaiheessa kun sain tarjouksen työskentelystä Belfryssa, olin saanut myös opiskelupaikan kouluttautuakseni helikopterilentäjäksi.”

Sille polulle Anna Nilsson ei kuitenkaan lähtenyt.
”Lentäminen sinällään olisi varmasti ollut antoisaa. Luulen kuitenkin, että olisin kyllästynyt varsin pian.”

Kentän virittäminen kisakuntoon tuo lisää virtaa tekijöihin

Valitessaan helikopterin asemasta työskentelyn Belfryssa Anna Nilsson otti alussa suosiolla yhden askeleen alas tittelin ja osittain työtehtävienkin  kanssa.
”Sain paljon työkokemusta ja oppia, jotka auttavat päästessäni vetämään Brabazonin hoitotoimenpiteitä.”
”Työskentely kentällä on oikeastaan niin antoisaa ja hauskaa, että tunnen välillä syyllisyyttä saadessani siitä palkkaa.”

”Golfkentät ovat maisemiltaan ja tunnelmaltaan maailman upeimpia konttoreita. Belfryn Brabazonille hyvin harva kenttä maailmassa kykenee vetämään vertoja sen vaatimustason kanssa, joka sille päivittäin asetetaan.”

Anna Nilssonista on uuden nimityksensä kautta kasvamassa kentänhoidon alalla yhdeksi tunnetuimmista naispuolisista henkilöbrändeistä.

Monipuolinen osaaja on osoittanut jo aiemmin olevansa sosiaalisilta taidoiltaan alansa tapahtumien huippujärjestäjä, joka janoaa uutta oppia, ja on valmis jakamaan osaamistaan oman organisaationsa lisäksi muiden käyttöön.

Hänellä on Ruotsin vuosiltaan runsaasti kokemusta kenttien virittämisestä etenkin viheriöiden osalta kisakuntoon.
”Viheriöt ympäristöineen on saatava kisoissa kuntonsa osalta ”piikkiin” joka eroaa tavanomaisesta. Paras tunnelma ja jännite syntyy kuin itsestään niistä tilanteista, kun kenttää valmistellaan isoa tapahtumaa varten.”

Miss Greenkeeper haluaa rohkaista naisia hakeutumaan golfkentille töihin

Anna Nilssonin nimeäminen apulaiskenttämestariksi vastaamaan Euroopan tunnetuimpiin lukeutuvan Brabazon Coursen hoidosta herättää luonnostaan keskustelua naisten vielä vähäisestä prosenttiosuudesta kenttien hoidossa Euroopassa.

”Kentänhoitoalalla Euroopassa Suomi on huomattavasti keskiarvoa edellä, jopa esimerkillisellä tavalla. Järjestössämme (FGA) naisten osuus on noin 15 prosenttia. Euroopassa tämä luku on keskimäärin viiden prosentin alapuolella. Ala sopii varsin hyvin naisille ja kasvuvaraa on valtavasti edelleen myös Suomessa”, muistuttaa FGA:n puheenjohtaja, Hirsalan kenttämestari Janne Lehto.  

Miss Greenkeeper julistaa samaa asiaa haastattelussa, sekä lukuisissa sosiaalisen median päivityksissään.

”Rakastan työtäni, saan olla ulkona luonnossa ja saan puhaltaa yhteiseen hiileen käsittämättömän hienon tiimin kanssa. Toivon, että tarinani ja esimerkkini rohkaisisi naisia hakeutumaan kentänhoitoalalle.”

Golfalla 37 vuotta työskennellyt The Belfryn johtaja Angus Macleod näkee Anna Nilssonin roolin ja vaikutuksen vieläkin laajempana tilanteessa, jossa naisten osuuden kentänhoidossa ennakoidaan kasvavan varsin nopeasti seuraavien vuosien aikana.

”Toivon Annan menestyksen jatkuvan ja osaltaan yhdistävän koko alaa. Naisten kiinnostuksen kasvattaminen golfin harrastamiseen sekä kentänhoitoalalla työskentelemiseen ovat yhteisiä tavoitteitamme”, Macleod tiivistää. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Anna (@missgreenkeeper) jakama julkaisu

Etsi luettavaa