Hyppää sisältöön

Bakkerin pariskunnan kuopus matkalla ammattilaisuuteen: ”Katri on oppinut nollaamaan epäonnistumiset, säilyttämään momentumin”

Kari (vas.) ja Riitta Bakkerin (oik.) kuopus Katri (kesk.) tavoittelee sisarustensa Teemun ja Kristan tavoin ammattilaisuraa, paikkaa Ladies European Tourille. KUVA: JUHA HAKULINEN

Katri Bakker voitti näyttävän esityksen jälkeen Erkko Trophyn. Syksyn päätavoite ovat MM-kisat Abu Dhabissa sekä LET:n karsinnat Marokossa. Alkaneella viikolla hän toimii poikaystävänsä Jaapo Jämsän caddiena Vierumäki Finnish Challengessa.

Kari ja Riitta Bakker ovat ammattivalmentajia. Kari ansaitsee leipänsä golfin parissa valmentaen Espoo Golfin kentillä, Riitta on pitkän linjan ammattilainen taitoluistelijoiden valmentajana.

Perhe on asunut lähinnä Kari Bakkerin valmennustyöhön liittyen useassa kaupungissa ympäri Suomen, pitkiä jaksoja myös Hollannissa ja Espanjassa.

”Lapset ovat olleet kaikkialla mukana. Sikäli on luonnollista, että kaikki ovat tarttuneet innokkaasti golfmailaan ja rakentaneet omaa uraa.”

”Olisihan siinä voinut toki käydä niinkin, että Katri olisi voinut kyllästyä lajiin jouduttuaan pienimpänä olemaan kentän laidalla ja hakeutua muihin haasteisiin. Onneksemmme näin ei käynyt ”, Riitta Bakker iloitsi perheen kuopuksen voitettua Talissa Erkko Trophyn.

Katri on rohkea ja ottaa kentällä tilansa

Katri Bakker on amatöörien maailmanlistalla paras suomalaisista naispelaajista. Valintakriteerien perusteella hänellä on varma paikka syksyn MM-kisoihin edellisvuoden tapaan.

Kari Bakker on valmentanut kaikkia lapsiaan. Teemu Bakker keskittyy tällä hetkellä siviiliuran rakentamiseen, mutta haaveena on vielä pääkiertueen karsintoihin osallistuminen.

Amatöörinä MM-kisojen henkilökohtaisessa sarjassa toiseksi Lydia Kon jälkeen (2012) sijoittunut Krista Bakker saavutti Turun EM-kisoissa pronssia (2013).

LET:lla (2014-2022) hän ylsi ykköseksi kahdesti Aramco Seriesin joukkuekisassa, sekä henkilökohtaisessa kisassa parhaimmillaan kolmanneksi.

Katri Bakkerin startti Erkko Trophyyn hakee vertaistaan. 13:n ensimmäisen reiän aikana hän teki yhden parin, seitsemän birdieä ja viisi bogia.
Kuva: JUHA HAKULINEN

Kari Bakker on kiertänyt runsaasti nuorimman tyttärensä caddienä. Kauden päätavoite, LET:n kaksivaiheinen karsinta loppusyksystä on myös yhteinen projekti.

”Katri on kentällä rohkea ja määrätietoinen. Hän ei häkelly tiukoissa paikoissa, eikä nimekkäämpien pelikaverien seurassa. Erkko Trophyssa tämä näkyi läpi kisan”, Kari Bakker kertoo.

”Paras esimerkki oli upea viimeisen väylän lähestyminen puiden yli 156 metrin matkalta suoraan lipulle. Vähempikin olisi riittänyt, mutta Katri totesi lyönnin johtoasemassa, ”hyökätään.”

Voittomarginaaliksi tuli näyttävän lähestymisen ja kahden putin birdien jälkeen kaksi lyöntiä.”

”Eniten hän on kuitenkin kehittynyt henkisellä puolella. Epäonnistumisten jälkeen Katri on oppinut nollaamaan tilanteet, pitämään fokuksen seuraavissa lyönneissä.”

Erkko Trophyssa Bakkerit ovat olleet mukana varsin säännöllisesti.

”Taliin on aina kiva tulla. Puitteet ovat kohdillaan, kisassa on kansainvälinen ja innostava tunnelma. Tämä on hyvin merkittävä tapahtuma kotimaiselle golfille”, Kari Bakker muistuttaa.

Poikaystävän caddieksi Vierumäki Finnish Challengeen

Jaapo Jämsä ja Katri Bakker suuntaavat jo tiistaina Vierumäelle valmistautumaan torstaina käynnistyvään CT:n kisaan.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Käynnistyneellä viikolla Katri Bakker toimii poikaystävänsä Jaapo Jämsän caddienä CT:n kisassa Vierumäellä.

Vuoden verran seurustelleen parivaljakon edellinen yhteistyö Koski-Golfin SM-kisoissa tuotti Jämsälle kultamitalin.

Nyt päällimmäinen tavoite on antaa riittävä lisänäyttö, joka toisi Jämsälle paikan miesten MM-kisoihin. Joukkue nimetään viimeistään 24. elokuuta.

”Ihan kiva on ottaa tähän väliin erilainen viikko ja auttaa Jaapoa.”

”Kilpailukauteni on ollut varsin täyteläinen. Se käynnistyi jo tammikuussa Australiassa. Sielläkin oli mahdollisuus voittoihin, jotka jäivät vielä uupumaan”, myös Espanjassa hyvin pelannut Katri Bakker summailee.

Ennen Erkko Trophya hän voitti Finnish Tourin Paltamon kilpailun. Molemmat EM-kisat menivät alle odotusten.

”Nälkää menestykseen loppukaudelle, MM-kisohin ja LET:n karsintoihin riittää varmasti”, Bakker vakuuttaa.

Erkko Trophyssa Katri Bakker muistaa pelanneensa 5-6 kertaa, joista kaksi viimeistä tuottivat toisen sijan uusinnan jälkeen sekä ykköstilan.

”Tosi kiva viikko oli tunnelman osalta. Löin ja pelasin hyvin, väliin tuli kyllä ”tapahtumia toiseen suuntaan”, mutta niistäkin selvittiin. Kari on etenkin viheriöiden lukijana todella hyvä.”

Isä-tytär yhteistyö toimii Bakkerin perheessä mainiosti myös kilpailuissa.
KUVA: Juha Hakulinen

”Vanhempien apu golfurani rakentamisessa on aivan ratkaisevan suuri”, Katri Bakker muistutti haastattelun lopuksi ennen perheen yhteistä lounasta HGK:n ravintolassa.

Etsi luettavaa