Hyppää sisältöön

Bakker taistelee huippusijoituksesta

Krista Bakker otti kauden toisen yhdeksännen sijansa ja pelioikeuden kaudelle 2019
Krista Bakker on ainoa LET:n pelaaja, joka on ollut kahdesti voiton saavittameessajoukkueessa. KUVA: LET

Krista Bakker jatkoi tasaisia esityksiään Marokossa ja lähtee päätöskierrokselle neljänneltä sijalta. Myös Noora Tamminen lähtee päätöspäivään hyvistä asemista.

Krista Bakker pelaa huomenna jopa voitosta Marokossa käytävässä Ladies European Tourin osakilpailussa. Bakker on ennen päätöskierrosta tuloksessa kolme alle parin ja vain kolme lyöntiä kärkeä perässä.

23-vuotiaan Bakkerin pelit ovat sujuneet kisassa nousujohteisesti: 72-71-70. Lauantaina kierrokseen mahtui ainoastaan yksi bogi, jos syntyi seitsemännelle reiälle. Birdiet hän teki puolestaan rei’ille 1, 14 ja 15.

Bakker on aiemmin sijoittunut LET:llä kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Edellisen kerran vuosi sitten juuri samassa Marokon-kisassa, jolloin hän sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle. Toinen jaettu yhdeksän sija on vuodelta 2014.

Pettersen siirtyi kärkeen

Kärjessä luutii kuitenkin melkoisen kova vastus, sillä kisaa johtaa kolmen päivän jälkeen Suzann Pettersen. Norjalainen on tällä haavaa maailmanlistalla sijalla 17, kun Bakker löytyy sijalta 504. Marokossa Pettersen on Bakkeria kolme lyöntiä edellä.

Pettersen onkin kisan ehdoton voittajasuosikki, mutta kisassa toisena oleva Lydia Hall ja kolmatta sijaa pitävä Annabel Dimmock ovat ainakin ranking-sijoituksensa perusteella Bakkerin ohitettavissa, mikäli hänen vireensä jatkuu samanlaisena.

Walesilainen Hall on maailmanlistalla sijalla 310 ja englantilainen Dimmock 400 huonommalla puolella. Hall (-5) johtaa Bakkeria kahdella lyönnillä Dimmock (-4) yhdellä.

Tamminen hyvissä asemissa

Myös Suomen ykköspelaaja, maailmanlistan 296:s, Noora Tamminen pelaa hyvää turnausta. Eilisen jälkeen Tamminen jakoi Bakkerin kanssa yhdeksättä sijaa. Tamminen pelasi lauantaina pariin ja onnistui nousemaan pykälän korkeammalle. Tammisen yhteistulos on -1 (70-73-72).

Kolmas jatkoon päässyt suomalainen Sanna Nuutinen onnistui kehittämään kolmannella kierroksen huiman loppukirin. Kymppireiältä startannut ammattilainen pelasi kuusi ensimmäistä reikää bogi-vauhtia, mutta teki sen jälkeen viisi birdietä ja seitsemän paria onnistuen loppujen lopuksi parantamaan sijoitustaan.

Nuutinen lähtee päätöspäivään jaetulta 43. sijalta yhteistuloksessa +6 (76-73-73).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa