Hyppää sisältöön

Avaako Brooks Koepkan loukkaantuminen takaportin Patrick Reedille Ryder Cupiin? – Koepka hämmensi haastattelussa Ryder Cup -mielipiteillään

Yhdysvaltain joukkueen kapteenilla Steve Strickerillä riittää mietittävää

Kapteeni Steve Strickerin mukaan Brooks Koepka voi päättää itse, pystyykö hän osallistumaan Ryder Cupiin. Jos rannevammasta kärsivä tähti päättää jättää kisan väliin, voidaanko Patrick Reed sittenkin valita joukkueeseen?

Yhdysvaltain Ryder Cup -edustajat varmistuivat jo viime viikolla kauden päättäneen Tour Championshipin jälkeen, mutta yksi asia saattaa aiheuttaa muutoksia joukkueeseen. Nimittäin Brooks Koepkan rannevamma.

Koepka pääsi joukkueeseen suoraan Ryder Cup -pisteiden perusteella yhtensä kuudesta pelaajasta, mutta hän joutui keskeyttämään reilu viikko sitten PGA Tour -kauden finaalikilpailun satutettuaan lyöntitilanteessa ranteensa.

”Hän haluaa olla paikalla ja tekee töitä sen eteen, että voisi osallistua kisaan. Hän kuntouttaa itseään, ja hänen caddiensä on hänen apunaan”, Stricker kertoi maanantaina GolfWeekille.

Strickerin mukaan loppupelissä päätöksen osallistumisesta tekee kuitenkin Koepka itse.

Katso video Koepkan loukkaantumiseen johtaneesta lyönnistä:

Näin Koepkan osallistumisen yllä leijuu siis kysymysmerkkejä. Varsinkin kun nelinkertainen major-voittaja antoi samaan aikaan hieman kummallisia lausuntoja Ryder Cupista, johon osallistumista pidetään pelaajien keskuudessa erittäin suuressa arvossa.

”Se on erilaista. Se on hetkistä ja outoa, ollakseni rehellinen. En kuitenkaan sanoisi, että se on huono viikko”, Koepka kertoi Golf Digest -lehden haastattelussa.

”Olemme kaikki yksilöitä ja jokaisella meistä on omat rutiininsa ja erilaiset tavat tehdä asioita. Se on kuitenkin ihan ok, että meillä on kokouksia silloin tai meidän toivotaan tekevän viikon aikana yhtä ja toista. Se on oikeastaan vastakohta sille, mitä tapahtuu major-viikolla”, hän jatkoi.

Sen jälkeen hän vertasi, kuinka uskomattoman rentoa on toimiminen major-viikkoina.

”Menen kentälle ja pelaan yhdeksän reikää. Sitten menen salille. Muuten istuskelen vain sohvalla ja katselen telkkaria saadakseni ajatukset pois golfista rennoilla jutuilla. Pärjään kyllä fyysisesti, mutta henkisesti minulla täytyy olla mahdollisuus päästä irti pelistä”, Koepka sanoi.

Kuka on mahdollinen korvaaja?

Jos Koepka ei pysty osallistumaan Ryder Cupiin, tuhannen taalan kysymys kuuluu, kuka hänet korvaa joukkueessa?

Yksi vaihtoehto on Patrick Reed, joka on Koepkan tapaan hyvin ristiriitainen hahmo PGA Tourilla.

Captain America -lempinimen aiempien vuosien Ryder Cupeissa reikäpelivoittojensa ansiosta saanut Reed oli kuitenkin äärimmäisen pettynyt, kun kapteeni Steve Stricker ei valinnut häntä joukkueeseen villillä kortilla. 

Pettymys näkyi muun muassa siinä, että hän tykkäsi Twitterissä kommentteja, joissa hänen poisjättämistään kritisoitiin. Esimerkiksi hän näytti peukutti kommenttia, jossa Strickeriä kutsuttiin pelkuriksi, kun hän ei uskaltanut antaa Reedille yhtä kuudesta kutsustaan.

Haluaako Stricker sittenkään ottaa riskiä ja valita häntä sekoittamaan joukkuehenkeä, jos Koepka ei rannevammansa vuoksi pystykään osallistumaan haasteotteluun?

Tähän saadaan vastaus tietenkin vasta sen jälkeen, jos Koepka päättää jättää syyskuun viimeisenä viikonloppuna pidettävän Ryder Cupin.

Ryder Cupin näyttävät suorana Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf

Etsi luettavaa