Hyppää sisältöön

Autokauppaa ja golfia – nykyiset työkaverit tuntevat toisensa golfkentiltä jo pitkältä ajalta

Petri Keskitalo ja Petri Aarnio ovat uusia työkavereita autoalalla

Autoalan moniottelija Petri Aarnio ja entinen kymmenottelija Petri Keskitalo myyvät nykyään yhdessä Opeleita ja pelaavat tietenkin golfia.

AUTOALAN AMMATTILAISET, Länsiauto Drive Oy:n toimitusjohtaja Petri Aarnio ja saman yrityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Petri Keskitalo ovat yhtä mieltä siitä, että golf ja autoala kuuluvat samaan lauseeseen. Golfklubien lipputangoissa automerkkien liput ovatkin tuttu näky. 

Aarniolla on vahva näkemys asiasta. Hänen mukaansa golfkenttä on ympäristö, jossa potentiaalinen asiakas on mahdollista tavoittaa juuri oikeassa mielentilassa. Golfkentälle tullaan yleensä rennolla mielellä, eikä arkipäivän tuttu moniajo ole päällä. Mieli on avoin eikä satojen ärsykkeiden kyllästämä. Tämän lisäksi golfarit ovat yleisesti autoilevia ja kentälle saavutaan lähes poikkeuksetta autolla.

Keskitalo on samoilla linjoilla. Hänellä on vahva kokemus myös pöydän toiselta puolelta. Työskennellessään Linna Golfin toimitusjohtajana hän näki läheltä, mitä toimiva kumppanuus autovalmistajan kanssa on.

Itsestäänselvyys kumppanuuden toimivuus ei kuitenkaan ole. Keskitalo on vahvasti sitä mieltä, että toimiakseen kumppanuus vaatii luottamusta ja avoimuutta.

“Lisäksi se vaatii ehdottomasti molemminpuolista jatkuvaa ideointia ja proaktiivista ajattelua” Keskitalo kiteyttää.

Win-win-tilanteen rakentaminen ja loppuasiakkaan parhaan kokemuksen mahdollistaminen vaatii paljon työtä, eikä se tule pelkästään klubin lipputangossa liehuvalla lipulla.

“Vaikka verkostoituminen golfkentällä on pandemian vuoksi ottanut pienen takaiskun, tulee se kasvattamaan suosiotaan jatkossa”

KUN ENNEN myyntimiehet kierrättivät asiakkaita golfkentillä ja solmivat kauppoja siellä, on nykyään hieman toisin. Keskitalon mukaan verkostoituminen golfkentällä on ollut voimakkaampaa kymmenen vuotta sitten. Mutta yritys- ja asiakastapahtumille on edelleen paikkansa ja muutenkin golfkenttä on luonteva paikka tutustua uusiin ihmisiin ja luoda kontakteja pelin lomassa.

Aarnio on samaa mieltä. Etätyökulttuurin yleistyminen ja työaikojen joustavuus ovat tehneet palaverien pitämisestä hyväksyttävämpää työnantajien silmissä, ja sillä tullee olemaan positiivinen, kasvattava vaikutus.

“Vaikka verkostoituminen golfkentällä on pandemian vuoksi ottanut pienen takaiskun, tulee se kasvattamaan suosiotaan jatkossa”, Aarnio arvioi.

Golfkenttien palveluvalikoiman monipuolistuminen lisää yritys- ja asiakastapahtumien

järjestämismahdollisuuksia. Keskitalon mielestä on hienoa, että golfkentillä on tarjolla

paljon muutakin aktiviteettia kuin golfia.

“Kun osa ryhmästä on pelaamassa, voivat muut olla esimerkiksi maastopyöräsafarilla, joka on mitoitettu golfkierroksen keston mukaan. Mahdollisuuksia on monia, palasista pitää vain osata koota asiakkaalle sopiva paketti”, Keskitalo sanoo.


Petri Aarnio on LänsiAuto Drive Oy:n toimitusjohtaja.

Petri Aarnio on LänsiAuto Drive Oy:n toimitusjohtaja.

Markus Sommers

Petri Aarnio…

…on diplomi-insinööri, joka aloitti autoalalla vuonna 1999.

…työskentelee nykyään Opelia maahantuovan Länsiauto Drive Oy:n toimitusjohtajana.

…pitää lempimailoinaan rauta 2:sta ja 3:sta.


KAKSIKON YHTEINEN golftaival alkoi jo vuosia sitten. Keskitalo toimi merkitsijänä Aarnion yhdellä ensimmäisistä tasoituskierroksista Linna Golfissa. Keskitalo muistelee jo silloin ihastelleensa Aarnion pelottomuutta kentällä. Aarnio ei tyytynyt ohjeen mukaiseen turvalliseen lähestymiseen griinin eteen, vaan pallo piti saada kerralla viheriön keskelle.

Rauta 7 jäi bägiin. Rauta 6 toi halutun lopputuloksen. Motorisesti lahjakas Aarnio pelasi kierroksen sankarigolfia onnistuneesti ja korttiin kirjattiin lopulta 50 bogeypistettä Keskitalon nimikirjoituksella.

“Välittömästi oli selvää, että tämä kaveri ei varmistele golfkentällä”, Keskitalo muistelee hymyssä suin. 

Aarnio puolestaan kuvailee ”Elmoa” suureksi urheilijaksi myös golfkentällä. Rautahermoinen entinen huippu-urheilija ei jäädy eikä hätkähdä ratkaisuputtia, vaikka selän takana olisi kymmeniä tuijottavia silmäpareja.

“Hän on aina parhaimmillaan tiukoissa tilanteissa. Tämä korostuu varsinkin kilpailutilanteissa”, Aarnio kuvailee.

Aarnio ja Keskitalo pyrkivät pelaamaan keskenään useamman kerran kaudessa. Kiireinen työarki verottaa kuitenkin kierrosmääriä. Kilpailuvietti on molemmilla luonnostaan kova, eikä erillisiä panoksia peleihin välttämättä tarvita. Entisenä huippu-urheilijana Keskitalo virittäytyy kaksikon peleihin aina samalla tavalla kuin olympialaisten päätöslajiin.

Aarnio kertoo huomanneensa tämän, eikä ole ainakaan tiedostanut, että psyykkisellä pelillä olisi vaikutusta Keskitaloon. Kovempiakin keinoja on yritetty – tuloksetta.

”Psyykkauksen pois jättäminen taas saattaa aiheuttaa hämmennystä pelikaverissa”, Aarnio naurahtaa.

PARHAAN GOLFMUISTONSA Keskitalo kiinnittää Kytäjälle, North West -kentälle. Huikeasti mennyt kierros oli 18. väylän avauksessa tilanteessa, jossa parilla korttiin tulisi tulos 69. Ja vaikka kyseessä on kovissa liemissä keitetty kaveri, meinasi pää tehdä tepposet.

Golfin hienous on siinä, että jänteen pitää kestää 18 väylää. Onnistuneen avauksen jälkeen Keskitalo seikkaili bunkkerista toiseen ja lopulta kuuden metrin putti pelasti tuplabogeyn ja tuloksen 71.

Aarnio ei pysty erittelemään yhtä muistoa mielestään. Parhaisiin pelimuistoihin liittyvät aina golfin yhteisöllisyys ja aito ilo pelikavereiden kanssa.

Sekä Aarnio että Keskitalo korostavat puheissaan golfin yhteisöllisyyttä ja sosiaalista merkitystä. Golf on laji, jossa liikutaan esteettisesti kauniissa maisemissa ja kierroksella askeleita kertyy yli kymmenentuhatta. Golfissa saadun liikunnan merkitystä ei voi väheksyä myöskään kansanterveyden näkökulmasta. 

Aarnio nostaa esille lajin hienouden myös siinä mielessä, että samassa lähdössä voi olla neljä pelaajaa täysin erilaisilla taustoilla ja ikähaitari voi olla suurikin. Silti ja ehkä juuri siitä syystä juuri se ryhmä voi olla juuri paras siihen hetkeen. Golfin yhdistävä voima ja universaali kieli on merkittävä. Molemmat toivovat, että golf lajina säilyttää vetovoimansa ja kasvattaa suosiotaan myös jatkossa.


Petri Keskitalo tunnetaan myös Linna Golfin pitkäaikaisena toimitusjohtajana.

Petri Keskitalo tunnetaan myös Linna Golfin pitkäaikaisena toimitusjohtajana.

Markus Sommers

Petri Keskitalo

…on entinen kymmenottelija, joka sijoittui Tokion MM-kilpailuissa viidenneksi silloisella SE-tuloksella 8 318.

… työskenteli pitkään Linna Golfin toimitusjohtajana ja on nykyään Länsiauto Drive Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkönä.

…tykkää bäginsä mailoista eniten 56-asteisesta wedgestä.


PUHUTTAESSA AUTOILUN tulevaisuudesta kaksikon näkemys on täysin sama: sähkön merkitys käyttövoimana korostuu tulevina vuosina merkittävästi. Aarnio antaa varman arvion siitä, että viiden vuoden kuluttua vähintään 85 prosenttia golfareista ajaa kentille sähkö- tai hybridiautoilla.

”Kyseessä ei ole yltiö-optimistinen teoreettinen ennuste, vaan realistinen nykyiseen kehitykseen perustuva arvio”, Aarnio vakuuttaa. 

Keskitalo tiedostaa, että hybridi on välivaihe, jonka kautta liikutaan täyssähköön. Globaali paine ilmastonmuutoksen estämisessä ajaa kehitystä tähän suuntaan. Sähköautoilun yleistyessä myös akut tulevat kehittymään, latausverkostot laajenemaan ja toimintasäteet kasvamaan. Sähköauto on tulevaisuuden uusi normaali.

Juttu on alunperin julkaistu GoGolf-lehden numerossa 2/21.

Etsi luettavaa