Hyppää sisältöön

Australialaisen jalkapallon legenda tähtää golfariksi – syytetään huijaamisesta

Jason Akermanisin mielestä huijausväitteet ovat tuulesta temmattuja

Australialaisen jalkapallon legenda Jason Akermanis on ammattilaisuransa jälkeen hurahtanut golfiin. Hän tavoittelee paikkaa Australian ammattilaiskiertueelle, mutta nyt hän sai pelikiellon aussikentältä huijausepäilyn takia.

Jason Akermanis on varmasti suomalaisille kohtalaisen tuntematon nimi. Australiassa AFL (Australian Football League) on kuitenkin kaikista suosituin urheilusarja ja sillä on maailmanlaajuisesti kolmanneksi eniten katsojia peleissä. 

Akermanis innostui golfista ja urallaan, mutta uran jälkeen hurahti siihen täysin. Hän on toiminut muun muassa lupaavan Zach Murrayn caddiena, joka antoi uskoa omaankin tekemiseen. 

”Sain TaylorMadelta uudet mailat. Huomasin olevani joka päivä rangella ja palloni alkoi lentää 40 metriä pidemmälle. Aluksi ajattelin senioreiden kiertuetta, mutta päätin tavoitella hieman nopeampaa menestystä kun peli alkoi kulkea”, Akermanis kertoo. 

Hänen kotiklubillaan hän ei pääse kuitenkaan treenailemaan vähään aikaan. Akermanisin väitetään klubikisassa pelanneen palloa kentän rajojen ulkopuolelta ja sen lisäksi merkanneen kerran korttiin nelosen, vaikka oli todellisuudessa tehnyt kutosen  Thurgoona Country Club Resort Coursen kentällä. 

Akermaniksen sanotaan pelanneen seitsemän kisaa viikossa valmistautuessaan Australian PGA Tourin karsintoihin. 

”Tämä on ainoa kenttä missä minulla on koskaan ollut mitään ongelmia, tämä oli jo kuudes kerta, enkä todellakaan ole menossa sinne takaisin”, Akermanis kuittasi. Saa nähdä miten mies otetaan aikanaan vastaan isommissa kisoissa jos paikka aukeaa. Huijarin maine ei kovin helpolla poistu golfarilta. 

 

Etsi luettavaa