Hyppää sisältöön

Aussitähti lyttäsi ikävästi kotikisan: ”Kakkostason kisa”

Geoff Ogilvy päästeli höyryjä golfsivuston haastattelussa.

Geoff Ogilvy ei antanut maireita arvioita parhaillaan pelattavasta Australian Openista.

Kilpailu maailman huippupelaajien ajasta on kovaa. Dubaissa pelataan European Tourin päätöskilpailu, Yhdysvalloissa RSM Classic ja Japanissa Dunlop Phoenix -kisa.

Näiden kolmen kilpailun lisäksi Sydneyssä pelataan perinteikäs Australian Open, joka ei ole houkutellut kilpailemaan yhtä nimekästä osanottajajoukkoa kuin vanhaan hyvään aikaan.

Geoff Ogilvy kertoi näkemyksiään kisasta keskiviikkona, eivätkä ne olleet kovinkaan mairittelevia. Ogilvy on yksi Australian nimekkäimmistä pelaajista, sillä hän on voittanut urallaan US Openin ja kolme WGC-sarjan isoa kisaa.

”On ikävä sanoa, mutta Australian Open tuntuu kakkostason turnaukselta nykyään”, Ogilvy sanoi Golf Magic -sivustolla. ”Turnauksen järjestelyt hoidetaan samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten, mutta muualla pidettävä turnaukset ovat menneet niin paljon eteenpäin, että erot näkyvät.”

Ogilvyn kriittiset lausunnot mahdollisti se, että hän ei itse pelaa tämän vuoden kisassa. Yleensä kisaan osallistuvat pelaajat sitoutuvat olemaan puhumatta pahaa julkisesti.

Ogilvyn lisäksi aussitähdistä sen päättivät jättää väliin myös Jason Day, Marc Leishman ja Adam Scott.

Ajankohta on toki haastava lukuisten samaan aikaan pelattavien kilpailujen vuoksi.  Ogilvy on kuitenkin on sitä mieltä, että se ei kuitenkaan hänen mukaansa poista sitä faktaa, että kilpailun järjestelyissä on tehty virheitä ajan mittaan.

41-vuotias Ogilvy putosi kauden päätteeksi PGA Tourilta ja aikoo seuraavaksi keskittyä kenttien suunnitteluun. 

 

Etsi luettavaa