Hyppää sisältöön

Aura Golf on valmiina Gant Ladies Openiin – Linda Henriksson sai villin kortin kisaan

Aura Golfin 12:n viheriö laitettiiin uuteen muotoon kaudelle 2020

Turun Ruissalossa torstaina käynnistyvän LET:n kisan yleisömagneetit ovat LPGA:lla loistavasti pelannut Matida Castrén ja LET:n tähtien joukkoon noussut Sanna Nuutinen.

Aura Golfin heinäkuinen sunnuntai vaikutti varsin tavalliselta keskikesän hellepäivältä. Kenttää täyttivät pääasiassa seuran omat pelaajat.
Torstaina käynnistyvästä LET:n kisasta, Gant Openista on mainoksia jopa Turun keskustassa.
Golfkentän alueella katsomot ja VIP-tilat keskeisillä alueilla kertovat, että Aura Golfin historian merkittävin tapahtuma on käsillä.

Maanantaina Ruissaloon saapuu jo suurin osa 120:sta osallistujasta, joisa 100 on ulkomailta ja 20 Suomesta.
Viimeisenä villin kortin sai odotetustikin vauvalomalta kisakentille palaava Linda Henriksson.

Kenttämestari Matti Höglund on työskennellyt Ruissalossa jo 1990-luvun alussa ja ollut laittamassa kenttää kuntoon muun muassa miesten (1994) ja naisten (2013) EM-kisoja sekä Challenge Tourin kisaa, Gant Finnish Openia (2015) varten.

”Hyvin luottavaisin mielen voimme lähteä tähän viikkoon. Valmisteluja on tehty LET:n organisaation kanssa jo edellissyksystä. Heidän ohjeidensa mukaisesti karheikot on leikattu varsin alas, viheriöillä nopeudet pidetään maltillisina, jotta reiän paikkoja kaltevilla viheriöillä riittää koko kisaviikon ajaksi”, Höglund kertoi.

Yleisöä odotetaan ennätyksellisen paljon

Gant Ladies Open on ainoa LET:n kisaohjelman julkaistuist kisoista, jonka aikataulua muutettiin. Alkuperäinen kesäkuun puoliväli olisi ollut yleisön paikalle saamiseksi erittäin hankala.

”Noudatamme huolellisesti terveysviranomaisten asetuksia ja suosituksia koronaan liittyen järjestelyissä. Kisa on herättänyt kiitettävän paljon kiinnostusta Turun talousalueen lisäksi ympäri Suomen. Olemme varautuneet ennätyksellisiin yleisömääriin”, toiminnanjohtaja Sami Pere iloitsee.

Edellisestä suomalaisvoitosta LET:lla on aikaa lähes 13 vuotta. Katseet ja odotukset kohdistuvat etenkin Matilda Castréniin ja Sanna Nuutiseen, jotka ovat tehneet kahden viimeisen vuoden aikana hämmästyttävät nousut kiertueidensa kärkipelaajien joukkoon.

Castrénille kilpailu on melkoinen testi, sillä Solheim Cupiin pääsemisen ensimmäisenä edellytyksenä oleva LET:n jäsenyys puuttuu. Sen saa vain karsintoihin osallistumalla tai voittamalla kiertueen kisan.

Gant Ladies Openin lisäksi Ohiosta sunnuntaina matkanteon Turkuun käynnistänyt Castrén osallistuu ainakin LET:n kisoihin laskettaviin majoreihin, Evian Championshipiin sekä Womens´s Openiin.

Oletettavaa on, että hän pelaa myös olympialaisten jälkeen Skotlannissa LET:n ja LPGA:n yhteiskilpailun.

Gant Ladies Open

Etsi luettavaa