Hyppää sisältöön

Augustassa pelataan tänään kovassa tuulessa – näin suosikit pohtivat sen vaikutusta peliinsä

Torstaille luvataan kovaa tuulta. Augustan mäntyjen välissä pyörivät puuskat tulevat vaikeuttamaan peliä. Maailman huippupelaajat näkevät tuulen tuoman haasteen hieman eri näkökulmista. 

Jason Day toivottaa tuulet tervetulleeksi. Hänelle haastava keli sopii paremmin, sillä pelin vahvuus perustuu enemmän lähipeliin kuin pallonlyömiseen, ja tuulessa hyvä tulos on kaivettava esiin lähipelillä. 

Jordan Spieth laittaa suurimman painoarvon pitkien puttien pituuskontrolliin. Lyhyet putit ovat haastavia Augustassa tyynelläkin kelillä. Griinien nopeus ja kallistukset muuttuvat äärimmäisen haastaviksi, kun yhtälöön lisätään vielä puuskittainen tuuli. Hän kuvaili puolentoista metrin putin uppoavan vain 50 prosentin todennäköisyydellä näissä olosuhteissa. Pallo on siis saatava mahdollisimman lähelle, eikä pitkiä paluuputteja saa jättää.

Rory McIlroy ei ollut tuulesta huolissaan. Hänen mukaansa puuskittaista keliä ollaan nähty useina viime vuosina, ja Rory toivoo jo olevansa ja tottunut vastaaviin olosuhteisiin.

GettyImages

Dustin Johnson antoi painoarvoa lähipelille sillä griineihin osuminen tulee olemaan haastavaa. Pitää myös olla varovainen siinä, mille puolelle viheriötä pallonsa missaa. 

Phil Mickelson näkee Augustan strategisena haasteena. ”Jos laitat pallon väärään paikkaan, teet väistämättä bogeja ja tuplia. Kentällä on seitsemän tai kahdeksan hyvää birdie-reikää. Lopuilla 10-11:llä reiällä vain taistellaan parista”, Mickelson sanoi.

Etsi luettavaa