Hyppää sisältöön

 Atthaya Thitikul ja Matilda Castrén suosikkeina Gant Ladies Openissa

Atthaya Thitikul on noussut maailmanlistalla sijalle 61:s

LET:n kisan ulkomaalaispelaajien joukossa on useita kuluvan kauden voittajia sekä kuusi Tokion olympialaisiin lähtevää pelaajaa.

Aura Golfissa Turussa torstaiaamuna kello 8.45 käynnistyvä Gant Ladies Open on koonnut yhteen mittavan määrän golfin ammattilaishuippuja.

Ilahduttavaa on, että kirkkaimpien tähtien joukossa loistavat Suomen Matilda Castren ja Sanna Nuutinen.
Euroopan pääkiertue on viimeksi vieraillut Suomessa 10 vuotta sitten kesällä 2011.

Osanottajalista on vahva ja rankingin kärkipelaajist suuri osa mukana.

Gant Ladies Openissa on mukana 112 pelaajaa ja 28 eri kansallisuutta.
Matilda Castren erottuu joukosta kesäkuisella voitollaan Yhdysvaltain LPGA Tourilla

Tuorein LET-voittaja viime viikolta on Norjan Marianne Skarpnord, joka viime viikolla otti uransa viidennen voiton kukistamalla uusinnassa Thaimaan 18-vuotiaan teinisensaation Atthaya Thitikulin.
Thitikulilla on urallaan jo kolme pääkiertuevoittoa, joukossa maailman nuorimpana napattu. Thitikul pelasi voittoon myös kesäkuisessa Tsekin osakilpailussa.

Skarpnordilla on Aura Golfista hyviä muistoja, sillä hän pelasi voittajaksi vuonna 2007 Ruissalossa järjestetyn Felix Finnish Ladies Openissa, Swedish Golf Tourin osakilpailussa.

Pia Babnik voitti Ranskassa LET:n kisan ja sai tästä osallistumisoikeuden Turun kisan jälkeen pelattavaan Evian Championshipiin

Pia Babnik voitti Ranskassa LET:n kisan ja sai tästä osallistumisoikeuden Turun kisan jälkeen pelattavaan Evian Championshipiin

LADIES EUROPEAN TOUR

Skarpnordin ja Thitikulin lisäksi Aura Golfissa pelaaviin kahden viime kauden voittajiin lukeutuvat Slovenian Pia Babnik, Englannin Alice Hewson ja Annabel Dimmock, Itävallan Christine Wolf ja Intian Diksha Dagar.

Seitsemän Aura Golfissa mukana olevaa pelaajaa on tällä hetkellä Ladies European Tourin rankingin,  Race to Costa del Solin, top 10:ssä – joukossa Suomen Sanna Nuutinen kakkostilallaan.
Muut ovat Thitikul (1.), Babnik (4.), Harm (7.),  Skarpnord (8.), Hewson (9.) ja Wolf (10.).

Vuoden 2008 kotikisassa kakkoseksi pelannut ja tälläkin kaudella yhden kakkostilan ottanut Ursula Wikström on sijalla 12.

Katseet suomalaisissa

Suomalaispelaajia Aura Golfissa nähdään 20, ja mukana ovat kaikki maan parhaat pelaajat. Suuri määrä selittyy paitsi suomalaisammattilaisten hyvillä viimeaikaisilla esityksillä, myös Suomen Golfliitolla käytössään olleilla promoottorin kutsuilla. Näin mukaan on saatu myös seitsemän amatööriä, joukossa kolme järjestävän seuran Aura Golfin pelaajaa. Tarjolla on kukkuramitoin kokemusta nuorille edustuspelaajille.

LPGA Tourilla historiallisen hyvässä vauhdissa viime viikot ollut Castren ja Ladies European Tourin rankingin kärkipaikallakin käväissyt Nuutinen ovat lähtökohtaisesti suomalaisista suurimman mielenkiinnon kohteena.

Katseet kohdistuvat myösammattilaisdebyyttinsä tekevään Kiira Riihijärveen, lyöntipelin hallitsevaan Suomen mestariin.

Castren ja Nuutinen kehuivat mediatilaisuudessa yhteen ääneen toisiaan kilpailijoina, kyvystä tehdä tulosta silloinkin, kun peli ei ole aivan parhaimmillaan. Molemmille kotikisalla on erityinen merkitys.

Kumpikin pitää nykyistä vahvaa tuloskuntoa pitkäjänteisen työn tuloksena.

”Hyvänä päivänä kaikki on mahdollista”, Castren otti kantaa kysymykseen olympiatavoitteista. Naisten kilpailu pelataan 4.–7. elokuuta.

Nuutinen ja Castren ovat keskellä usean kilpailun mittaista kilpailuputkea.

”Kroppa on pidettänä kunnossa, ja siihen on viime aikoina kiinnitetty erityishuomiota”, Nuutinen totesi.

Vuosia jatkuneen nousujohtoisen kehityksen avaimena Nuutinen piti sitä, että svingiä on jatkuvasti kehitetty yhdessä valmentaja David da Silvan kanssa.

”Parin viime vuoden aikana palaset ovat alkaneet loksahdella paikoilleen.”

Kotikentästä Nuutinen katsoi ainakin omalla kohdallaan olevan pelkästään etua, koska tuttuun kenttään ehtii saada tuntuman lyhyelläkin valmistautumisella.

Castren iloitsi siitä, että Suomessa pelattava kilpailu antaa tutuille ja perheelle mahdollisuuden tulla mukaan jännittämään.

”Tulee hieno tapahtuma!”

Suosikit ensimmäisinä ulos

Jännitystä on luvassa heti 8.45, jolloin kilpailunsa aloittavat kymppitiiltä Ursula Wikström, Marianne Skarpnord ja Atthaya Thitikul.
Peräänsä he saavat Matilda Castrenin, Sanna Nuutisen ja Alice Hewsonin muodostaman kolmikon.
Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteeni Catriona Matthew on nimenomaan halunnut Castrenin ja Nuutisen pelaavan kaksi ensimmäistä päivää samassa ryhmässä.

Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy. Saapumisessa paikalle kehotetaan suosimaan julkisia kulkuneuvoja. Linja numero 8 liikennöi Turun keskustasta Ruissaloon kilpailupäivinä 15 minuutin välein.

Triviaa

* Matilda Castren (58) ja maailmanlistan top 100:aan tällä viikolla noussut Atthaya Thitikul (89) ovat pelaajista korkeimmalla naisten maailmanlistalla, Rolex Rankingissä.

* Olympialaiset ovat lähestymässä, ja kilpailussa päästään tutustumaan myös kahdeksaan Japaniin matkustavaan pelaajaan. He ovat Suomen Matilda Castren ja Sanna Nuutinen, Norjan Marianne Skarpnord, Belgian Manon De Roey, Itävallan Christine Wolf, Slovenian Pia Babnik, Argentiinan Magdalena Simmermacher ja Marokon Maha Haddioui.

  • Ruutu-palvelu näyttää kilpailun kaikki kolme päivää suorina lähetyksinä. Selostuksesta vastaa Teemu Tyry, kommentaattorina on torstaina ja sunnuntaina Oona Vartiainen.
  • Torstain lähetysaika on 10.30-15.30
  • Perjantain lähetysaika 13.00-18.00
  • Lauantain lähetysaika 10.00-15.00
     

YLE TV2 näyttää lauantaina 12.00-15.00 kisaa suorana. Selostajana on Juha Valvio, kommentaattorina Minea Blomqvist-Kakko.

Tulospalvelu

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa