Hyppää sisältöön

Atte Länsiluoto kärkeen Hirsalassa – EmiliaTukiainen hakee revanssia Elina Saksasta

Audi Finnish PGA Golf Tourin Hirsalan kilpailussa on perjantaina molemmissa sarjoissa jännitystä ilmassa. Elina Saksa on naisten kisassa tutulla paikalla ykkösenä, Atte Länsiluodollle kärkipallossa pelaaminen on harvinaisempi kokemus tällä tasolla

Lahden Golfin amatööri Atte Länsiluoto on tiiviin kärkiporukan takaa-ajettavana Hirsalassa. Länsiluoto (-1) lähtee perjantain päätöskierrokselle lyönnin Peter Puhakkaa (par) paremmasta tuloksesta. Kolmatta sijaa jakavat Elias HaavistoRasmus Karlsson ja Albert Eckhardt (+1) ovat vain lyönnin Puhakan takana.

Naisten puolella Emilia Tukiainen on tutussa tilanteessa: vain Elina Saksa on hänen edellään tuloslistassa.

Länsiluodon tie kärkipaikalle ei vaatinut mitään ihmetemppuja, vaan hänen 71 lyönnin kierrostulos syntyi toimivalla peruspelillä.

”Tänään oli hyvä ja tasainen päivä – kaikki toimi. Sinne tuli muutama helppo bogey, mutta tein myös hyviä birdiejä”, Länsiluoto kertoi.

Kesän merkkejä osoittava lämpötila ja upeassa kunnossa olevat Hirsalan viheriöt ovat molemmat Länsiluodon mieleen.

”Kenttä on loistavassa kunnossa, kyllä tässä on kaksi päivää nauttinut pelaamisesta!”

Peter Puhakka luottaa putteriinsa

Toisena oleva Peter Puhakka on tuskaillut ontuvan lyömisensä kanssa kahtena ensimmäisenä päivänä, mutta onneksi yksi pelin osa-alue on ollut huippukunnossa.

”Olen putannut kaksi päivää todella hyvin. Kaikki muu onkin ollut sitten aika heikkoa. Mutta jos vaan jotenkin pysyy avauksilla metsien välissä, niin tämä kenttä muuttuu helpommaksi”, Golf Talman Puhakka sanoi.

Torstaina aamupäivällä pelannut Puhakka vietti iltapäivällä tovin harjoitusalueilla etsimässä kadoksissa olevaa lyöntiään.

”Rangella sain ajatuksesta kiinni. Tiedän kyllä, mistä tämä kiikastaa, mutta sitä on hankala saada toimimaan kentällä. Mutta se tieto helpottaa, että kun saan pallon greeneille, niin putti kyllä toimii. Siihen on tällä hetkellä kova luotto”, Puhakka jatkoi.

Miesten kisassa voidaan nähdä vielä suuria muutoksia tuloslistalla. Viiden lyönnin sisällä on peräti 17 kilpailijaa.

Kahden kierroksen jälkeinen cut asettui tulokseen +10.

Emilia Tukiainen hakee revanssia Elina Saksasta

Naisten kilpailussa edetään edelleen Aura Golfin Elina Saksan tahdissa. Saksa (+3) on pelannut kaksi ensimmäistä päivää tuloksin 73–74, ja hänellä on yhden lyönnin kaula Emilia Tukiaiseen (+4). Matilda Svahn (+8) saa esittää perjantaina parastaan, jos mielii mukaan voittokamppailuun.

Kauden avauskilpailussa Nordcenterissä Saksa voitti Tukiaisen yhden lyönnin marginaalilla. Tukiainen lähtee perjantaihin tavoitteenaan kääntää voitto tällä kertaa itselleen.

”Pitää saada mahdollisimman hyvä pelifiilis perjantaille. Ja sen jälkeen vaan keskittyminen omaan peliin, kun Elinan peliin en voi vaikuttaa”, Tukiainen sanoi.

Karelia Golfin kasvatilta jäi torstain kierroksesta hieman hampaankoloon, kun hyvä alkukierros kääntyi takaysin bogien myötä hieman mollivoittoiseksi.

”Parempaan tulokseen olisi pitänyt pystyä. Ote vähän herpaantui siinä takaysillä”, Tukiainen harmitteli.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa