Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Golf Plaisir

Asiakkaiden ehdoilla, suurella sydämellä – Almerimarin pidetyt golfoppaat Pirjo ja ET palvelevat asiakkaita kuudella kielellä

Golfoppaan tehtävänä on varmistaa loman sujuvuus. Almerimarissa Golf Plaisirin asiakkaista pitävät huolta Pirjo Laitila ja Esa-Tuomas Malinen. Pidetty pariskunta kertoo, mitä kaikkea golfoppaan työhön sisältyy.

Espanja on golfturistien luvattu maa, josta löytyy upeita golfresorteja moneen makuun. Matkalle lähdetään rennoissa tunnelmissa ja kohteessa on hienoa, jos rentous pysyy yllä ja paranee entisestään. Näin tapahtuu, kun aikaa ei tarvitse käyttää turhaan säätämiseen. Golfoppaalla on suuri merkitys matkan sujuvuuden kannalta, eikä ole yhdentekevää minkälainen opas sinua kentällä odottaa.

Golfalan kokeneet tekijät Pirjo Laitila ja Esa-Tuomas ”ET” Malinen ovat olleet mukana huolehtimassa asiakkaiden tarpeista Golf Almerimarissa ensimmäisen kerran jo vuonna 1996. Sen jälkeen on ollut useita kohteita, mutta Almerimarilla on erityinen merkitys heille.

Kuudella eri kielellä asiakkaita palvelevat golfoppaat eivät jätä ketään kylmäksi tai yksin kysymystensä kanssa. Kukaan ei pyöri klubitalolla ilman tietoa siitä, mihin aikaan oma tiiaika on tai mihin aikaan kuljetus kotiin lähtee seuraavana päivänä. Työtä tehdään kelloa katsomatta, tarvittaessa kellon ympäri. Eteen tulevat tilanteet eivät noudata virka-aikoja. Motivaation lähde on yksinkertainen; rakkaus ihmisiä ja lajia kohtaan.

Golfoppaan arki ei ole aurinkotuolissa makoilua tai kentällä pallon perässä juoksemista. Golf Almerimarissa Laitilalla ja Malisella on parhaimmillaan yli 130 vierasta ja silloin mennään aamusta iltaan tukka putkella kolmannen oppaan avulla. Oppaat ovat aamusta ensimmäisten joukossa aamiaisella, jonka jälkeen heidät nähdään klubitalolla varmistamassa, että pelaajat pääsevät kentälle ilman ongelmia.

Nämä oppaat saattaa usein nähdä myös puolivälin krouvissa varmistamassa, että etuysi on sujunut hyvin ja takaysi alkaa entistä paremmin. Eikä se peli aina suju, Espanjassakaan. Silloin Golfoppaan henkinen tuki ja neuvot voivat olla tarpeen ja kadonnut peli-ilo löytyy kannustuksen kautta loppukierrokselle. Kokonaisvaltainen palvelu ei ole pakotettua.

”Se on aitoa ja sisäsyntyistä vieraista välittämistä ja onnistuneen loman varmistamista”, Laitila summaa.

Golfoppaat Piro Laitila (oik.) ja ET Malinen (vas.) varmistavat, että vieraiden kierros sujuu odotetusti. KUVA: JUSSI EVINSALO
Pirjo Laitila on varmistamassa, että pelaajien takaysi starttaa hyvissä tunnelmissa. KUVA: JUSSI EVINSALO

Jälkipelit, parhaat pelit

Kierroksen jälkeen klubitalolla vaihdetaan kuulumiset ja kerrataan kierroksen onnistumiset. Iltapäivä alkaa usein lounaan merkeissä hersyvän puheensorinan vallatessa aurinkoisen terassialueen.

Kun golfarit lähtevät päivälevolle, toiselle kierrokselle tai muihin aktiviteetteihin, aloittavat golfoppaat hallinnolliset työt. Seuraavan päivän kierrosten varmistaminen, ravintolan pöytävaraukset, kenttäkuljetukset ja monet muut asiat vaativat jatkuvaa hoitamista ja tarkistamista.

Jos asiakkaalla peli takkuaa pahasti, löytyy paikalta kokenut pro, jonka opissa svingi löytää uomansa ja pallo lentää taas haluttuun suuntaan. Luottohenkilö palauttaa kerta kerrasta kierroksen aikana kadonneen hymyn pelaajan huulille.

Viikkokilpailut ovat mukava lisä ja toimivat myös hyvänä keinona tutustua muihin vieraisiin. KUVA: JUSSI EVINSALO
Golfoppaan päivä Almerimarissa päättyy usein vasta pimeän laskeuduttua. KUVA: JUSSI EVINSALO

Alkuillasta hotellin aulabaarin täyttää iloinen tunnelma auringonsäteiden valaistessa vehreää, hiljentyvää kenttää. Puheensorinan seassa voi erottaa useita puhuttuja kieliä, vieraita on saapunut eri puolilta pohjolaa. Golfin kieli on kuitenkin universaali ja hyvän keskustelun saa aikaan päivän peleistä auttavallakin kielitaidolla kaikkien kanssa. Illallisen aikaan tapahtumia puidaan ravintolasalissa, jossa ei hiljaista hetkeä tule. Hotellin laadukas keittiö pitää vieraat tyytyväisinä.  

Golfoppaat illastavat golfareiden kanssa, ja tunnelmasta voi aistia kaikkien aidosti viihtyvän. Jos jollain on kysyttävää seuraavan päivän kulusta tai vaikka läheisen kauppakeskuksen aukioloajoista, golfopas selvittää asian. Tai, jos joku haluaa pelata toisella kentällä, järjestyy sekin. Laitilan ja Malisen hymyt eivät hyydy, vaikka kellon pieni viisari on jo kiertänyt akselinsa ympäri.   

Auringon laskiessa golfarit jatkavat iltaa valitsemallaan tavallaan. Kuutamokävely pitkällä rannalla tai lasillinen punaviiniä sataman valojen loisteessa ovat hyviä vaihtoehtoja. Golfoppaat vetäytyvät tässä vaiheessa yöpuulle, samalla vielä varmistaen seuraavan päivän sään ja aamun askelmerkit. Yllättävät tilanteet eivät tule kello kaulassa ja siksi golfoppaat ovat yölläkin puhelimen päässä. Kaiken varalta.

”Se on osa työtä, kaikkeen pitää olla varautunut”, kuittaa Malinen päättäessään yhden tapahtumarikkaan päivän Almerimarissa.

Golfoppaiden viikonloppu

Golfoppaat tekevät paljon myös näkymätöntä työtä.

Lauantai

 • Yön mahdollisten lähtijöiden saattaminen lentokenttäkuljetukseen klo 2.00 tai 2.30
 • Herätys klo 5.30
 • Jokapäiväiset, normaalit aamutoimet
 • Lentokenttävarustuksen tarkastus (mm. tervetulomateriaali jokaiselle asiakkaalle)
 • Aamiaisen varmistaminen aikaisin lähteville
 • Lentokenttäkuljetusten varmistaminen ja yhteydenotto kuljettajaan
 • Matkatavaroiden pakkaaminen lentokenttäkuljetukseen yhdessä kuljettajan kanssa
 • Kyytiin kuuluvien matkustajien varmistaminen nimenhuudolla –> lähtölupa kuljettajalle
 • Toinen opas matkustaa lentokentälle vastaanottamaan tulevia matkustajia, toinen jää kohteeseen valmistelemaan tulevan viikon yksityiskohtia
 • Huonelistojen läpikäynti hotellin vastaanoton kanssa
 • Ilmoitustaulun päivitys
 • Ilmoituslistat valmiiksi tulevan viikon tapahtumia ja retkiä varten
 • Saapuvien long stay -asiakkaiden asuntojen avainten nouto, lähteneiden avainten palautus. Long stay -asuntojen tarkistus. Myöhään saapuvien long stay -asiakkaiden aamiaistarvikkeiden hankinta ja vienti asuntoihin.
 • Saapuvien matkustajien vastaanotto
 • Tiivistetty informaatio alueesta ja tulevien päivien aikatauluista
 • Päivällinen asiakkaiden kanssa
Viikonloppuna töitä riittää, kun matkustajat vaihtuvat kohteessa. KUVA: JUSSI EVINSALO

SunnuntaiN TERVETULIASTILAISUUDEN SISÄLTÖ

 • Matkustajien ja Golf Plaisirin kohdehenkilökunnan esittely
 • Keskeisten asioiden läpikäynti, jotka myös tervetulokirjeessä
  • Ilmoitustaulun sijainti ja sisältö, ravintoloiden sijainti ja aukioloajat, ruokailuajat, kylpylän ja kuntosalin aukioloajat ja käyttöperiaatteet, caddiemasterin ja golfshopin aukioloajat, golfkentän ja lähtöaikojen läpikäynti, viikolla käytävien kilpailujen esittely, paikallinen pro kertoo tarkemmin kentästä ja olosuhteista sekä pelin kannalta huomioonotettavista asioista, kerrotaan viikon aikana tehtävistä retkistä, käydään läpi mahdolliset hotellin tiedottamat muutokset, tiedotetaan paikalliset terveys, ym. määräykset.

Almerimar – muutakin kuin golfia

Tilastollisesti Almerimarissa, noin 170 kilometrin päässä Malagasta, aurinko paistaa 320 päivänä vuodessa. Silti välillä taivas tiputtaa vettä kuin saavista, eikä välipäivä golfista muutenkaan tee pahaa.

Almerimarissa loma ei pyöri pelkän golfin ympärillä. Golfkenttä sijaitsee Almerimarin tunnelmallisessa kylässä, korttelin päässä rannasta. Kävely vilkkaassa satamassa, huviveneiden keskellä rauhoittaa mieltä. Päiväsaikaan voi poiketa tapaksilla ravintoloissa suolaisen nälän yllättäessä.

Kun tilaat juoman, usein tapas-lautanen tuodaan pöytään automaattisesti. Pienehkö kylä lukuisine ravintoloineen hellii matkustajien makuhermoja myös iltaisin ja lähialueen ostosmahdollisuudetkin ovat hyvät. Itse hotellissa aikaa saa hyvin kulumaan myös kuntosalilla ja Spa-osastolla, jonka jälkeen on hyvä pulahtaa hyvin hoidetun allasalueen uima-altaaseen.

Hotelli ja golfkenttä sijaitsevat keskellä kylää rannan tuntumassa.
Kävely satamassa ja veneiden ihastelu tapasten lomassa tuovat hyvää vaihtelua golfiin. KUVA: JUSSI EVINSALO

Almerian kaupunkiin matkaa on vain noin 40 kilometriä. Noin 200 000 asukkaan Almeria on merkittävä satamakaupunki, ja sieltä on myös laivayhteys Afrikan mantereelle. Almerimarissa matkailu on vielä kohtalaisen uusi ilmiö, ja kaupungissa voi aistia autenttisen espanjalaisen tunnelman pienissä perinteisissä putiikeissa ja tapas-baareissa.

Almeria tarjoaa loistavan vaihtoehdon golfista irrottautumiseen Alcazaban – linnoituksineen vain lyhyen taksimatkan päässä Almerimarista.

Lisätietoa Golf Plaisirin matkoista Almerimariin

Erikoistarjous Almerimariin – osallistu kilpailuun ja voita matka

Varaa erikoistarjouksena marraskuulle matka Almerimariin 12.–19.11. tai 19.–26.11. ja säästä 150€ / hlö!

Saat 150 euron alennuksen valituista marraskuun lähdöistä Almerimariin, kun teet matkavarauksen nettisivujemme tai asiakaspalvelumme kautta ja mainitset varauksen yhteydessä lukeneesi artikkelin ja varaavasi erikoistarjoushintaisen matkan. Lisäämme alennuksen varauksellesi ennen laskun lähettämistä.

Tarjous on voimassa, kun varaat matkan 31.8.2022 mennessä ja matkustat Almerimariin viikon matkalle, lähdölle 12.11. tai 19.11.

Osallistu myös Golf Plaisirin kilpailuun ja voita matka kahdelle Almerimariin!

Etsi luettavaa