Hyppää sisältöön

Arvostatko enemmän asiantuntijoiden vai tavispelaajien mielipidettä? – kenttärankingeissa isot erot

Toiset tykkää enemmän Viipurin Golfin Etelä-Saimaa -kentästä

Kun asiantuntijat ja tavalliset pelaajat laittavat golfkenttiä paremmuusjärjestykseen, erot voivat olla suuria.

Golflehti teki syksyllä kenttärankingin, jossa se pyysi tavallisia suomalaisia golfin harrastajia laittamaan Suomen golfkentät paremmuusjärjestykseen.

Siinä kärkikymmenikköön nousi monta sellaista kenttää, jotka aiheuttivat kovasti keskustelua. Ihan aiheellista natinaa aiheutti myös se, että seitsemän parhaan kentän joukosta puuttuivat kokonaan esimerkiksi Kytäjän kentät, jotka ovat yleensä olleet kestomenestyjiä kotimaisissa kenttärankingeissa.

Eilen Yhdysvaltain Golf Digest julkaisi kotisivuillaan kenttärankingin, johon se oli nostanut jokaisen maan parhaat kentät. Arvioinnista olivat vastanneet asiantuntijat, tiesi Golfpiste kertoa sivuillaan.

Suomesta se oli listannut maan seitsemän parasta kenttää. Ero Golflehden kenttärankingiin oli huima. Seitsemän parhaan kentän joukosta löytyi kaksi samaa kenttää: Linna Golf ja Nordcenterin Fream.

Esimerkiksi tavispelaajien parhaaksi arvostama Viipurin Golf ei löytynyt lainkaan asiantuntijoiden parhaalta listalta, eikä asiantuntijoiden ykköskenttä Kytäjän South East puolestaan ollut seitsemän parhaan joukossa Golflehden listauksessa.

Itse asiassa kumpikaan Kytäjän kentistä ei yltänyt seitsemän parhaan joukkoon Golflehden listauksessa. Huomionarvoisaa on myös se, että Ahvenanmaalla sijaitsevan Åland Golfklubin molemmat kentät nousivat tavispelaajien rankingissa seitsemän parhaan joukkoon, mutta asiantuntijoiden listalla niitä ei näkenyt.

Kun Golflehden listaa katsoo, suurinta osaa seitsemän parhaan joukkoon yltäneistä kentistä yhdistää pari asiaa. Ne ovat kauniita kenttiä ja moni on profiloitunut niin sanottuna lomagolfkenttä. Asiantuntijat puolestaan arvostavat enemmän pelillisiä asioita, kuten kentän reititystä.

Alla olevasta taulukosta löytyvät molempien kenttien tiedot. Voit itse päättää, kumpaa listoista pidät uskottavampana. Voit laittaa kommenttisi asiasta Facebook-sivuillemme.

Sijoitus Golflehden kenttäranking           Golf Digestin kenttäranking         
1. Viipurin Golf, Etelä-Saimaa Kytäjä, South East
2. ÅGK, Slottsbana Linna Golf
3. Linna Golf Kytäjä, North West
4. Paltamon Golf Vierumäki, Cooke
5. Tahkon Golfseura, Old Course Tapiola Golf Club
6. ÅGK, Kungsbana Vuosaari Golf
7. Nordcenter, Fream Nordcenter, Fream

Lähteet: Golf Digest ja Golflehti

Etsi luettavaa