Hyppää sisältöön

Arkkivihollisten haasteottelu toteutuu – päivämäärästä, paikasta ja rahasummasta päästy sopuun

Phil Mickelson ja Tiger Woods kohtaavat kaikkien aikojen suurimmassa golfin haasteottelussa.

Nyt se on varmaa: Tiger Woods ja Phil Mickelson kohtaavat toisensa haasteottelussa Las Vegasissa marraskuussa.

ONKO TÄSSÄ enää mitään järkeä, voisi joku kysyä. Phil Mickelson ja Tiger Woods pelaavat yhden golfkierroksen toisiaan vastaan, ja voittaja poistuu yhdeksän miljoonaa dollaria rikkaampana.

Vertailun vuoksi: major-kilpailun voittajan osuus palkintopotista on yli seitsemän miljoonaa dollaria vähemmän. Tässä ottelussa tosin voittaja vie kaiken eli haasteottelun hävinnyt jää nuolemaan näppejään, näin ainakin väitetään.

Tarkka päivämäärä on 23. marraskuuta ja pelipaikkana Las Vegas, Golf Channelin mukaan Shadow Creekin kenttä.

Asia varmistui keskiviikkona pelatun The Northern Trust -kisan pro am -kisan jälkeen, kun Mickelsonilta kysyttiin asiasta. Tiger Woods oli vain hetkeä aiemmin twiitannut asiasta.

”Luulen, että tämän on helpoin yhdeksän miljoonaa dollaria, jonka olet koskaan ansainnut”, Mickelson twiittasi vastauksen saman tien Woodsille.

Ottelu pelataan kiitospäivän aikaan, joten se tullee keräämään valtavan yleisön televisiovastaanottimien ääreen. Ottelu näkyy maksukanavalla siten, että ihmisten pitää maksaa ottelun katsomisesta erikseen.

Live-katsojia pääsee seuraamaan tapahtumaa vain muutama sata, mutta he pääsevät seuraamaan pelaajiaa köysien sisäpuolelta.

Mielenkiintoa ottelua kohtaa lisää se, että sekä pelaaja että heidän caddiensa ”mikitetään” eli katsojat kuulevat heidän puheensa ottelun ajan. Lisäksi reikäpeliottelussa pelataan erikoiskilpailuja, kuten lähimmäs lippua- ja pisin draivi -kilpailut.

”Uskomme, että se herättää hyvin kiinnostusta, mutta me yritämme myös tuoda siihen elementtejä, joita ei näe tavallisessa televisiossa”, Mickelson sanoi.

Etsi luettavaa