Hyppää sisältöön

Ari Leppäkynnäs löysi golfin 40 vuoden tauon jälkeen

Ari Leppäkunnas ja Jaana Puupponen hakivat lauantaina  tuntumaa pelikauteen kotikenttänsä rangella

1970-luvun alussa Talissa mailapoikana toiminut Ari Leppäkynnäs pääsi pelaamisen makuun vasta 54-vuotiaana. Nykyään golf on hänen ykkösharrastuksensa.

Gumböle Golfin rangella on lauantaiaamuna kolme henkilöä. Jaana Puupponen teki häikäisevän uran balettitanssijana. Golfiin hän hurahti kahdeksan vuotta sitten. Ari Leppäkynnäs asui ensimäiset vuotensa Talin kentän vieressä Pajamäessä.

”Caddieänä toimin Talissa monen kesän ajan. Vaikka niin monet kavereistani aloittvat caddienää toimimisen jälkeen pelit, minulta se jäi. Golfiin liittyvät korkeat kustannukset olivat varmasti yksi tärkeimmistä syistä”, Leppäkynnäs muistelee. 

Golfmessut vajaat 40 vuotta myöhemmin toivat Ari Leppäkynnäksen lähes sattuman kautta takaisin pelin pariin.

”Kävin Gumbölen osastolla, jossa voitin lähipelikisan. Tätä kautta syntynyt kontakti kenttään ja seuraan muutti elämäni. Aloitin lajin uudestaan,  harrastaminen on varsin totaalista ja sitä helpottaa se, että kotoa kentälle on erittäin lyhyt matka.”

Neljän vuoden harrastamisen jälkeen Leppäkynnäksen tasoitus on 14,6.

”Olen erittän kilpailuhenkinen ja näen itsessäni potentiaalia paljonkin parempaan pelitasoon. Ehkä urani parhaat vuodet golfissa osuvat siihen jaksoon kun olen  eläkeiässä.”

Jaana Puupposen kanssa Ari Leppäkynnäs kuuluu samaan skiniryhmään.

”Jaana on tämän ryhmän perustamisen ideoitsija. Parasta Gumbölessä on mielestäni välitön ja rento tunnelma. Täällä ihmiset kohdataan ihmisinä, pylvästelyyn ei sorruta”, Leppäkynnäs kehuu golfyhteisöä.

Gumbölessa range on avoinna pelioikeuden aktivoinneille ja osakkaille itsepalveluperiaatteella. 

Kentän aukeamisen päivämäärää ei ole vielä päätetty.

”Sellaista olen kuullut, että pääsiäiseksi voitaisiin saada liput viheriöille”, Jaana Puupponen päivittää tuoreimman kuulemansa arvion.

 

Etsi luettavaa