Hyppää sisältöön

Apina putosi Altosen selästä – huipputulos päätöskierroksella toi voiton pitkän tauon jälkeen

Eetu Isometsä ja Joachim Altonen kävivät tiukan kamppailun Paltamo Openin voitosta. KUVA: JUHA HAKULINEN

Joachim Altonen päätti 15 vuoden kuivan kauden Paltamo Openissa. Naisten sarjan voittoon nousi Katri Bakker.

Vuonna 2008 edellisen kerran Finnish Tourilla voittoa juhlinut Joachim Altonen nousi perjantaina uudelleen ykköspallille Suomen pääkiertueella, kun hän otti Paltamo Openin voiton komean esityksen päätteeksi. Naisissa ykköstilaa juhli Katri Bakker, joka jätti Oona Kurosen niukasti taakseen.

Altosen ja toisen kierroksen jälkeen johdossa olleen Eetu Isometsän paikat vaihtuivat heti kierroksen alkumetreillä, kun Altonen teki kolmelle ensimmäiselle reiälle birdiet Isometsän sortuessa samaan aikaan kahteen bogiin. Sen koommin kilpailun ykköspaikka ei enää vaihtunut, vaikka Isometsä nousi haastamaan Altosta takaysin neljän birdien voimin.

Edellisestä Finnish Tour -voitosta tähän päivään on tapahtunut monenlaisia asioita Altosen elämässä. Pitkään Yhdysvalloissa asunut Helsingin Golfklubin kasvatti nauraakin kuluneelle ajalle.

”Siitä voisi kirjoittaa muutaman kirjan, mitä kaikkea tässä on ehtinyt tapahtua.”

Bogiton päätöskierros

Kolmen kierroksen yhteistulos Altosella oli -14 (66–72–64). Kisan paketoinut kahdeksan birdien kierros ei jättänyt kysymysmerkkejä kilpailun voittajasta.

”Tänään oli aivan loistava päivä. En tiedä, voiko viimeiseltä päivältä enempää toivoa”, Altonen totesi tyynesti.

Vaikka ero Isometsään (-9) repesi lopulta viiteen lyöntiin, oli kilpailu todella jännä. Kaksikon välinen ero viimeiselle reiälle lähdettäessä oli vain kaksi lyöntiä, mutta torstaina 63 lyönnin unelmakierroksen pelanneen Isometsän 18. reiän avaus karkasi metsän puolelle, eikä sitä löytynyt.

”Se oli yksi lyönti sinne tänne siinä lopussa. Eetu pelasi loistavasti takaysin, ja se puristi omaakin tulosta paremmaksi”, Altonen kehui pelikaveriaan.

Paltamo oli tänäkin vuonna tiukka ja reilu testi pelaajille. Pallo oli pidettävä metsien välissä, eikä Oulujärveenkään saanut pallojaan upottaa.

”Ajattelin tänne lähtiessä, että tämä sopii minulle. Avauslyöntien tarkkuus on minulle vahvuus, ja täällä niitä vaaditaan. Ja olin juuri The Openin karsinnassa, jossa oli vielä kovempi tuuli kuin täällä, joten minulla oli tuoretta kokemusta tuulessa pelaamisesta”, syksyllä pelattaviin European Tourin karsintoihin tähtäävä Altonen kertoi.

”Ne kaksi juttua olivat minun etuni tällä viikolla.”

Altosen ja Isometsän takana kilpailun kolmatta sijaa nousivat jakamaan Kim Koivu ja Tuure Lahti (-8).

Naisten kisa kahden kauppa

Katri Bakkerille riitti viimeisellä reiällä bogi voittoon. KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten kilpailussa voittotaistelu oli kolmen kauppa. Ykköspaikalla kaksi ensimmäistä päivää viihtynyt Kia Sormunen jätettiin tiukassa kilpailussa kolmanneksi tuloksella +9. Voittotaistelu oli lopulta kahden kauppa.

Kurosen ja Bakkerin taistelu huipentui viimeiselle reiälle, johon Bakker lähti kahden lyönnin etumatkan turvin. Hänen draivinsa kuitenkin karkasi väylän oikealle puolelle metsään, joten Kuroselle aukeni paikka kiriä Bakkerin etumatka kiinni.

Bakkerin pallo löytyi metsästä, ja hän selvisi harharetkestään lopulta bogilla. Kurosen par viimeisellä reiällä ei riittänyt nostamaan häntä maajoukkuekaverinsa ohi, vaan Tawast Golfin pelaajalle jäi käteen kakkossija.

Tiukan kilpailun jälkeen tullut ykköstila maistui Bakkerille.

”Kyllä ihan loppuun asti sai taistella. Oona laittoi tiukasti kampoihin. Onneksi pallo löytyi viimeisellä väylällä sieltä metsästä”, huokaisi Bakker.

Kolmeen kierrokseen mahtui monenlaista golfia, ja kilpailun jälkeen Bakkerin yhteenveto Paltamo Openista oli varsin selkeä.

”Putteri oli aika kylmä kaikkina päivinä. Siinä hävisin kaikilla kierroksilla lyöntejä. Muuten ihan perushyvää tekemistä. Pari virhettä olisi voinut jättää tekemättä”, Paltamon kentän ystäväksi tunnustautunut Bakker sanoi.

Finnish Tour jatkuu seuraavaksi Alastarolla ja Nordcenterissä, missä pelataan Nordic Liigan Suomen-osakilpailut. Alastarolla pallo lähtee ilmaan elokuun 25. päivänä.

Tulospalvelu

Lähde: PGA Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa