Hyppää sisältöön

Antti Ahokkaalla kauden viimeinen mahdollisuus Challenge Tourilla

Antti Ahokas lähtee tiukassa paikassa Ranskan CT-kisaan

Antti Ahokas ja Roope Kakko käyttävät viimeiset kutsunsa tällä viikolla Ranskan Challenge Tourin osakilpailussa. Ahokas pelaa selkä seinää vasten.

Challenge Tour palaa väliviikon jälkeen kisojen pariin. Tällä viikolla pelataan 200 000 euron osakilpailua Mallemortin kaupungissa Etelä-Ranskassa. Suomalaisista kutsulla mukana ovat Roope Kakko ja Antti Ahokas

Molemmilla on käytössään kauden viimeinen villi kortti. Roope sai ilmeisesti vaihdettua oman kutsunsa, sillä hänen piti alunperin pelata vasta Irlannin osakilpailu lokakuussa. Nyt Kakko voi saavuttaa paikan tuleviin kisoihin nousemalla rankingissa 45 parhaan joukkoon tai sijoittumalla kymmenen parhaan joukkoon. 

Kakko on sijalla 48 CT:n rankingissa, mutta matkaa sijalla 45 olevaan pelaajaan on noin 6000 euroa. Käytännössä kisapaikkojen saaminen viimeisiin varsinaisiin osakilpailuihin vaatii joka tapauksessa sijoittumista kympin sakkiin. Roopelle on kuitenkin luvassa paikka Kiinassa pelattaviin ”finaalikisoihin” todennäköisesti jo omalla rankingillaan. Ne pelataan lokakuun 17. päivä lähtien. 

Antti Ahokkaan ranking 75 ei tule riittämään kauden jatkoon jos Ranskassa ei ala tapahtua. Ahokas tarvitsee top-10 sijoituksen, jotta hän pääsee jatkamaan kauttaan. Kauden päätteeksi rankingin 70 parasta saavat täyden pelioikeuden CT:lle, joten Ahokas on tavallaan selkä seinää vasten. Toki jo nykyiset ansiot tulevat parantamaan pelioikeutta verrattuna kuluvaan kauteen. 

Ahokas on päässyt kauden aikana vain kaksi kertaa jatkoon kiertueella ja rahat ovat käytännössä muodostuneet kauden toisen kisan kakkossijasta. Toisaalta vaikka Ranskassa peli ei sujuisi riittävän hyvin, on Ahokkaalla varma paikka ET:n toiseen karsintavaiheeseen. 

Roope Kakko aloittaa pelinsä kello 9.50 Suomen aikaa ja Antti Ahokas 10.30. 

Etsi luettavaa