Hyppää sisältöön

Antti Ahokas täydensi suomalaisten superviikon hopeallaan!

Antti Ahokas on laittanut rakennuspalikoita uusiksi off-seasonin aikana

Antti Ahokas otti uransa parhaan sijoituksen Challenge Tourilla yli kymmeneen vuoteen sijoituttuaan kakkoseksi Espanjassa! Ahokas tienaa kisasta elintärkeitä pisteitä, rahaa ja paikan ensi viikolle!

Antti Ahokas lähti seitsemänneltä sijalta viimeiseen kierrokseen Izki Golf Clubilla Espanjassa. Challenge Tourin 200 000 euron kilpailussa kaikki eurot heikolla kategorialla pelaavalle Ahokkaalle ovat kullanarvoisia ja tänään hän tarttui tilaisuuteen. 

Viimeisen päivän tulos 69 (-3) täydensi tasaisen sarjan viikosta lukemiin 70-71-69-69 (-9), jolla Ahokas oli maaliin tullessaan neljännellä sijalla. Ajatus oli, että sijoitus tippuu muutaman pykälän ja Antti starttasi auton kohti Barcelonaa! 

Autossa kuitenkin selvisi, että sijoitus parani, voitosta ei toki ollut mitään vaaraa. 

”En edes tiedä olisiko pitänyt sääntöjen mukaan olla palkintojenjaossa paikalla, en paljoa kysellyt kun on kauhea kiire lennolle”, Antti nauraa puhelimessa. 

Ahokas nousi lopulta jakamaan toista sijaa neljä lyöntiä voittajalle Antoine Roznierille jääneenä. Kakkossija on paras sijoitus sitten vuoden 2008. 

”Pelillisesti ei varmasti ollut paras viikko, mutta kentän viritys ja strategia oli tällä viikolla kunnossa. Toki pelasin tosi hyvin ja sain kaivettua kovia tuloksia vaikka avaukset ovat vielä alkukaudella olleet vähän niin ja näin. Pelasin par-kolmoset viisi alle, joka kertoo paljon siitä, että on lyönyt hyvin lähestymisiä”, Antti pohtii. 

Kauden alkaessa ilman kategoriaa pelannut Ahokas asetti tavoitteen sijoittua rahalistalla 15 parhaan joukkoon. 

”Se oli kova tavoite ja tiesin tarvitsevani kovan alun kauteen. Nyt säästin myös kutsun ensi viikosta, sillä pääsen top-10 myötä ilman sitä mukaan”, Antti iloitsee. 

13 200 euron shekki nostaa rahalistalla Ahokkaan luonnollisesti korkealle kun kyseessä oli vasta kauden toinen kilpailu. 

”Nyt pelaan Tshekin kilpailun ja sitten on väliviikko. En usko, että minua nähdään PGA Championshipin selostamossa, sillä lepo tulee tarpeeseen”, Ahokas vastaa kyselyihin majorin selostamisesta. 

Antti iloitsee myös muista suomalaissuorituksista. 

”Katsottiin aamulla Korhosen ja Jannen (Kaske) pelejä. Kyllä siitä vahvan inspiraation sai päivään. Piti lähteä rangelle siinä vaiheessa kun Asian Tourilla oli kolmas uusintareikä alkamassa. Pojat teki tällä viikolla vielä vähän isomman tilin kuin minä täällä CT:n peleissä”, Ahokas viittasi Korhosen hermeettiseen voittopottiin. 

Oliver Lindell ja Roope Kakko jakoivat sijan 54 ja tienaavat todennäköisesti vajaat tuhat euroa mieheen. 

Etsi luettavaa