Hyppää sisältöön

Antti Ahokas oli alussa kipsissä, mutta sai lopussa pelin rullaamaan: ”Ikinä ei luovuteta”

Antti Ahokas kaappasi kierroksen jälkeen syliin tyttärensä Elsin.

Antti Ahokas sai pelistä kiinni yhdeksännellä reiällä ja jatkaa taistelua jatkopaikasta kotikisassa. Mikael Salminen paras suomalainen avauspäivän jälkeen.

Harvoin näkee yhtä tyytyväistä ammattilaispelaajaa kierroksen jälkeen, kun tulos on päätynyt lyönnin verran plussan puolelle. Antti Ahokas kuitenkin oli ja syy oli selvä. Ensimmäiset kahdeksan reikää Ahokas pelasi viisi yli parin, viimeiset kymmenen neljä alle.

Kaksi birdieistä tuli kahdelle viimeiselle reiälle, joten Ahokas pääsee huomenna jatkamaan taistelua jatkopaikasta tuloksesta yksi yli parin. Kahdelle viimeiselle kierrokselle jatkaa 60 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat ja illansuussa ennustettu cut-raja kulki tuloksessa -1.

”Taistelu jatkuu, ikinä ei luovuteta”, Ahokas sanoi heti kierroksen jälkeen kaapattuaan kaksivuotiaan Elsi-tyttärensä syliinsä.

Hetkeä aiemmin Ahokas oli upottanut noin kolme metriä pitkän birdie-putin, joten hymy oli herkässä. Muutama tunti aiemmin Ahokkaan yllä leijaili synkkiä pilviä. Kolmannelle reiälle hän teki tuplabogin, kuudennelle bogin vesiesteen kautta ja kahdeksannelle jo päivän toisen tuplan. Birdie-saldo näytti tässä vaiheessa vielä nollaa.

”Kyllä oli tiukka paikka alussa, kun meni lataus yli. Tuli virheitä, joita tuplasin toisilla virheillä”, Ahokas harmitteli. ”Lähdin hakemaan liikaa liian nopeasti. Tuli takaiskuja ja menin vähän kipsiin.”

Kymppireiälle tulleen birdien jälkeen kipsi murtui ja Ahokas pääsi normaaliin pelirytmiin kiinni. Kierroksen loppu sujuihin sitten loistavasti. Kovilla ja liukkailla viheriöillä Ahokkaalla ei ollut kuitenkaan varaa hyökätä, vaan hyvä lopputulos enemmän tai vähemmän omaa pelisuunnitelmaa nöyrästi noudattamalla.

”Täytyy olla tyytyväinen siihen, että sain pelin rullaamaan. Ei tullut tykitysfiilistä, sillä näillä griineillä pitää olla aika sukkasillaan.”

Tässä vaiheessa Ahokkaan tulos yksi yli parin riittää jaettuun 82. sijaan. Se saattaa vielä siitä hieman muuttua, kun loput pelaajat ehtivät pelata kierroksen loppuun. Iltapäivällä tuuli hieman tyyntyi, mutta matalan lämpötilan ja pohjoistuulen vuoksi pelaajat saivat olla tarkkana lyöntien mittojen kanssa.

”Kylmyys vaikutti puolen mailan verran. Pitää olla koko ajan hereillä, sillä kylmyys vaikuttaa mitan lisäksi myös kierteisiin. Pallo puree eri tavalla kylmässä”, Ahokas näkee.

Huomenna Ahokas aloittaa kierroksensa klo 8.30, jota hän pitää ideaalina lähtöaikana, sillä hänen ei tarvitse herätä viiden aikaan.

”Kentällä ei pysty muuta miettimään kuin omaa tekemistä”, hän totesi.

Kisan kärjessä on avauspäivän jälkeen omassa ylhäisessä yksinäisyydessään Hollannin Darius van Driel. Hän rikkoi tänään kenttäennätyksen pelattuaan tuloksen 63. Kolmen lyönnin päässä hänestä ovat Etelä-Afrikan Bryce Easton ja Espanjan Ivan Cantero Gutierrez.

Mikael Salminen on parhaana suomalaisena jaetulla kymmenennellä sijalla tuloksessa -4. Oliver Lindell jakaa 33. sijaa tuloksessa -2. Cut-rajan paremmalla puolella on avauspäivän jälkeen suomalaisista myös Roope Kakko -1.

Tämänvuotinen Vierumäki Finnish Challenge on kaikkien aikojen kovatasoisimmista Suomessa järjestetty Challenge Tour -kilpailu. Rankingin 15 parhaasta pelaajasta mukana on peräti 13. 

Hyvissä asemissa avauspäivän jälkeen on esimerkiksi ranking-kärki Antoine Rozner. Ranskalainen jakaa Salmisen kanssa kahdeksatta sijaa. Lyönnin päässä hänestä on ovat Richard Bland (ranking 2.), Callum Hill (ranking 8.) ja Steven Tiley (ranking 10.).

Mielenkiintoinen pelaaja on myös Sami Välimäen ja Blandin kanssa pelaava Gregory Havret. Kolminkertainen ET-voittaja sijoittui vuonna 2010 US Openissa toiseksi. Ranskalainen hakee tänä vuonna vauhtia haastajakiertueelta ja on rankingissa seitsemäntenä.

Vanhat meriitit ja uran aikana ansaitut yli kahdeksan miljoonaa euroa eivät näkyneet miehen olemuksessa, vaan mies kantoi itse pientä pencil-bägiään ja pelasi tuloksen 70 pitäen itsensä hyvissä asemissa avauskierroksen jälkeen, vaikka tekikin alkuun kaksi bogia.

Etsi luettavaa