Hyppää sisältöön

Antoine Rozner paras Dubaissa – Andy Sullivan joutui nielemään katkeran kalkin

Antoine Roznerin loppukiri oli vastustamaton Dubaissa

27-vuotias ranskalainen loisti viimeisen 14 reiän aikana jättäen lähes kaikki neljä päivää johtaneen Andy Sullivanin taakseen.

European Tourin kovien tulokkaiden joukkoon voidaan launtaina päättyneen Golf in Dubai Championshipin jälkeen liittää myös Antoine Roznerin nimi. Ranskalainen oli päätöskierrokselle lähtiessään neljä lyöntiä Andy Sullivania jäljessä. Kun kierrosta oli molempien osalta jäljellä 14 reikää, oli ero kasvanut jo viiteen ja Roznerin edellä oli liuta muita, huomattavasti nimekkäämpiä voiton tavoittelijoita.

Rozner löysi uuden vaihteen lyöden pitkien avausten jälkeen supertarkkoja lähestymisiä. Hän teki tyrmäävästi seitsemän birdietä ja yhden eaglen, jotka toivan voiton hurjaan pätkään sisältyneestä bogista huolimatta. Yhteistulos birdietehtailussa oli 25 alle parin, kakkostilaa jakaneet neljä pelaajaa, näiden joukosa Sullivan jäivät kahden lyönnin päähän.

Andy Sullivan maiskutteli ns. kielen päällä voitonmakua, mutta joutui taipumaan huippuvireensä kadottua…

Sullivan paistatteli raskaalla jäniksen paikalla kisan kärjessä lähes koko kisan ennen viimeisiä reikiä. Rozner loisti avauspäivänä (63), samoin viimeisellä (64). Hän ei ollut kuitenkaan yhdelläkään kierroksella paras, mutta jokaisella aivan kärjen takana.

Sami Välimäki (13.) jäi voittajalle seitsemän lyöntiä.

Maailmanlistalla ennen kisaa päälle 200:n ollut Rozner loisti edelliskauden kahdella voitollaan CT:lla. Rookie-kaudellaan ET:lla meriitteinä oli jo toinen ja kolmas sija, nyt se kruunautui ykköstilalla, joka varmisti myös paikan torstaina käynnistyvään DP World Tour Championshipiin.

Roznerillla on Race to Dubai-listan perusteellakin mahdollisuus nousta ykköseksi tulokkaista, mikäli hän menestyy huomattavasti edellään olevia Rasmus Hojgaardia ja Sami Välimäkeä paremmin.

European Tour, Race to Dubai, pistelista

European Tour, Golf in Dubai Championship tulokset

Etsi luettavaa