Hyppää sisältöön

Annika Sörenstam: Näin saat lapsen innostumaan golfista

Lapsien innostaminen golfiin on oma taitolajinsa.

Maailman kaikkien aikojen menestyksekkäin naispelaaja kertoi Svensk Golf -lehdelle viisi oivallista vinkkiä, joiden avulla saat lapsestasi peliseuraa itsellesi.

Annika Sörenstamilla on kaksi lasta, joiden kanssa hän pelaa mielellään golfia. Golfkentälle entinen tähtipelaaja menee täysin lasten ehdoilla.  Lue tästä vinkit, jotka hän antoi Svensk Golf -lehden verkkosivuilla.

Annika Sörenstam menee lasten kanssa kentälle silloin, kun siellä on vähän ihmisiä ja lähtee pois kun lapsille tulee tylsää.

Annika Sörenstam menee lasten kanssa kentälle silloin, kun siellä on vähän ihmisiä ja lähtee pois kun lapsille tulee tylsää.

Getty Images

1) Opeta niin vähän kuin mahdollista

Anna lapselle maila ja anna hänen lyödä omalla tavallaan, kun hän kokeilee ensimmäisiä lyöntejään. Anna yksinkertaisia vinkkejä, kun lapsesi pyytää itse apua.  Jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi viedä lapsi ryhmäharjoituksiin ikäistensä lasten seurassa. Pysy silloin itse täysin taustalla ja anna valmentajan antaa kaikki ohjeet.

2) Älä puhu svingitekniikasta

Lapsilla on uskomaton kyky oppia svingiä matkimalla. Mikäli yrität opettaa svingin tekniikkaa, lapsi kokee sen monimutkaisena ja tylsänä. Fiksumpaa on antaa hauskoja harjoiteita. Lapselle ei kannata kertoa, että stanssi on 40 senttimetriä leveä, vaan esimerkiksi pyytää heitä hyppäämään ylös ja laskeutumaan alas jalat haara-asennossa. Se toimii ainakin omilla lapsillani.

3) Älä stressaa

Menkää rangelle harjoittelemaan, kun siellä ei ole paljon muita ihmisiä. Tällöin siellä on vähemmän asioita, jotka häiritsevät ja ennen kaikkea siksi, että he voivat käyttää aikaa juuri sen verran kuin he tarvitsevat ilman, että heidän tarvitsee kokea paineita lyömisestä. Sama pätee, kun menette kentälle. Usein riittää, että pelaatte yhdessä vain muutaman reiän. 

4) Tee jotain muuta, kun lapsi tylsistyy

Lapsi ei jaksa keskittyä rangella pitkään. Kun pallonlyöminen rangella muuttuu tylsäksi, on parempi hänen antaa leikkiä jotain muuta hetken aikaa. Minulla on usein mukana koripallo, joka otetaan esiin, kun golf alkaa tuntua tylsältä. Olette ensisijaisesti rangella siksi, että teillä olisi kivaa yhdessä.

5) Pitäkää hauskaa

Golfin pitäisi olla mukavaa. Sen pitäisi olla myös jotain, mitä lapsi itse haluaa tehdä. Perjantaiiltana voimme mennä pelaamaan lasten kanssa muutaman reiän, jos he ovat halukkaita. Meillä on mukana vain muutama maila ja kun lapset haluavat lähteä kotiin, lopetamme. Jos heillä on ollut kivaa, ilta on ollut onnistunut. Varmista siis, että lapsella on oikeasti kivaa golfkentällä. Sillä ei ole väliä, miten peli kulkee.

Lähde: Svenskgolf.se

Etsi luettavaa