Hyppää sisältöön

Annika Sörenstamille neljäs US Openin voitto: ”Hän on aivan eri ihminen kuin aktiiviaikoinaan”

Annika Sörenstam voitti US Senior Women´s Openin näytöstyyliin

Ensimmäistä kertaa ikänsä puolesta seniorien Openiin päässyt ruotsalaislegenda jakoi krediitit voitostaan perheelleen, ja suuntasi Japaniin seuraamaan naisten olympiagolfia.

US Senior Women´s Open pelattiin kolmannen kerran.  Eurooppalaiset ovat kisaa hallinneet, näin kävi odotusten mukaisesti myös Brooklawn Country Clubillla Connecticutissa. Liselotte Neumann ja Laura Davies nousivat himmeämmille mitalisijoille. 

Annika Sörenstam johti alusta loppuun. Neljännen kierroksen alkuun asti pienellä marginaalilla, päätöspäivän edetessä ero kasvoi lopulta kahdeksaan lyöntiin yhteistuloksella -12.

Voittaja liikuttui kyyneliin, kuten hänen caddienä toiminut miehensä Mike McGee sekä pariskunnan lapset Ava ja Will.

”Tämä on koko perheen voitto. Mike ja lapset ovat antaneet minulle mahdollisuuden harjoitella ja panostaa tähän kisaan, jossa menestyminen 1990-luvulla oli lähtölaukaus koko uralleni”, perättäisinä vuosina 1995 ja 1996 ensimmäiset kaksi majoriaan US Openissa saavuttanut Sörenstam tunnelmoi. 

Sörenstam oli kisassa juhlakaluna, joka täytti jopa yli odotusten sen ruudun, joka hänelle lajilegendana oli asetettu. Kauden 2008 jälkeen aktiiuransa lopettanut Sörenstam on pelannut julkisesti vain joitakin kertoja eläkevuosinaan.

Nyt hän tuli kunnon valmistaumisjakson jälkeen ikäistensä kisaan ja oli omaa luokkaansa. Kisaa TV-lähetyksessä kommentoinut ex-tähti Judi Rankin innostui useaan otteeseen sunnuntain aikana nostamaan paitsi Sörenstamin pelillistä ainutlaatuisuutta, mutta myös tämän kasvamista ihmisenä.

”Aktiiviaikoinaan Annika oli hyvin pidättyväinen. Hän ei laskenut ketään henkisesti lähelleen eläen omassa kuplassaan uraansa keskittyen.”

”Nykyään hänellä on aivan erilainen lähestymistapa elämään. Annika on sosiaalinen, hymyilee ja nauraa. Vasta varsinaisen uran päätyttyä olemme oppineet huomaamaan kuinka  hieno ihminen Annika Sörenstam onkaan”, Rankin suitsutti.

Sörenstam valittiin edellisvuonna International Golf Federationin ensimmäiseksi naispuheenjohtajaksi. Hän aloitti luottamustoimessaan tammikuun alussa. US Senior Women´s Openin voitettuaan Sörenstam matkusti suoraan Tokioon seuraamaan keskiviikkona alkavaa naisten kisaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa