Hyppää sisältöön

Annika Sörenstam putosi hännille, mutta tämä tilasto ruotsalaistähden urasta hämmentää

Nelly Korda johtaa ja Annika Sörenstam on cutin selvittäneistä viimeisenä Gainbridge LPGA -kisassa.

Annika Sörenstam on läpäissyt cuteja uransa aikana jäätävän kovalla todennäköisyydellä.

Annika Sörenstam yllätti itsensä ja monen muunkin selviydyttyään jatkoon ensimmäisessä LPGA-kiertueen kisassa yli kymmeneen vuoteen.

Vaikka Sörenstam ei lauantaina enää onnistunutkaan – hän pelasi tuloksen 79 ja putosi viimeiseksi – yksi eilen esille tullut asia Annikan tilastoista jaksaa hämmentää: ruotsalainen on selvittänyt cuteja urallaan jäätävän kovalla todennäköisyydellä.

LPGA-kiertueella Sörenstam on pelannut nyt yhteensä 309 kisaa, eikä hän ole missannut cutia kuin kymmenen kertaa, eli Sörenstam on läpäissyt cutin yli 96 prosentin todennäköisyydellä.

Esimerkiksi Tiger Woodsilla vastaava todennäköisyys PGA Tourilla on 91 prosenttia. Woods on pelannut uransa aikana 365 kilpailua ja läpäissyt cutin 332 kertaa.

Korda siirtyi kärkeen

Gainbridge LPGA -kisan kärkinainen vaihtui eilen. Sekä torstaina että perjantaina kärjessä ollut Uuden-Seelannin Lydia Ko pelasi pariin ja putosi yhteistuloksella -10 jaetulle kolmannelle sijalle. Päätöspäivään johdossa lähteekin Yhdysvaltain Nelly Korda, joka on tuloksessa -13 (67-68-68).

Toisena on Thaimaan Patty Tavatanakit, joka on pelannut Kordan tavoin jokaisen kierroksen tähän mennessä alle 70 lyönnillä (69-69-66). Hän on yhteistuloksessa -12 eli lyönnin Kordaa perässä.

Kolmatta sijaa Ko’n kanssa jakavat Yhdysvaltain Angel Yin ja maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko Etelä-Koreasta.

Tulospalvelu

LPGA on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa