Hyppää sisältöön

Anna Nordqvist voitti Women’s Openin – Sanna Nuutinen: ”Solheim Cup on erittäin ajankohtainen kahden vuoden päästä”

Anna Nordqvist on ollut Ruotsin ykköspelaaja Annika Sörenstamin lopetettua uransa 2008

Anna Nordqvist otti uransa kolmannen major-voiton todellisessa jännitysnäytelmässä, joka huipentui Carnoustien vaikealle päätösreiälle. Sanna Nuutinen pohdiskeli, että Solheim Cup ei ole ollut hänen tavoitteenaan, eikä hänen pelinsä olisi välttämättä ollut siihen edes vielä valmis.

Anna Nordqvist on voittanut AIG Women’s British Openin. Kärkiryhmässä päätöskierroksen pelannut ruotsalainen oli lopulta lyönnin parempi kuin toista sijaa jakaneet Englannin Georgia Hall, Ruotsin Madele Sagström ja Yhdysvaltain Lizette Salas.

Viimeiselle reiälle Nordqvist tuli tasatilanteessa päätöspäivän pelitoverinsa Nanna Koerstz Madsenin kanssa, mutta heikon lähestymislyönnin jälkeen tanskalainen sortui tuplaan Carnoustien kentän vaikealla 18. reiällä.

Madsenin pallo aukesi pahasti oikealle viheriön vieressä olevaan bunkkeriin, todella vaikeaan paikkaan, josta Madsen löi soketin lähes outiin. Chippi kuitenkin onnistui, mutta harmikseen tanskalainen ei saanut tärkeää bogiputtia upotettua.

Sen sijaan Nordqvistin lähestyminen hybridillä oli mainio. Hänen pallonsa oli vajaassa kymmenessä metrissä, ja loistavasti läpi kisan putannut Nordqvist lähes upotti birdien. Hänellä jäi lopulta vain muutaman sentin mittainen voittoputti kisan voittoon.

Nordqvistille Women’s Openin voitto oli kolmas major hänen komealla urallaan. 34-vuotiaalla on ollut takanaan muutama vaisu vuosi, sillä edellinen voitto hänellä on lähes neljän vuoden takaa. Silloinkin kyseessä oli major, tällä kertaa Evian Championship.

Suomalaisista parempi oli lopulta Matilda Castrén, jonka sijoitus oli 20:s. Castrénin yhteistulos kisassa oli -5 (73-68-72-70).

Castrén oli lähellä jopa top 10 -sijoitusta, mutta bogit rei’ille 16 ja 18 pudottivat häntä lopulta kymmenen sijaa tulosluettelossa.

Solheim Cup ei ole ollut Nuutisen tavoitteena – vielä

Sanna Nuutinen hyytyi lopussa tehtyään rei’ille 15–17 kolme perättäistä bogia. Etuysin yhden yli pelannut Nuutinen, pelasi takaysin kolme yli, ja hänen sijoituksensa yhteistuloksella -3 (70-71-68-76) oli lopulta jaettu 26:s.

”Tänään oli vähän vaikea päivä, muutama huono pomppu linksillä, mutta sitä voi sattua”, Nuutinen harmitteli GoGolfille.

Erityisesti hän harmitteli peliään par 5 -rei’illä, jotka hän pelasi tänään kaksi yli parin.

”Jos par 5:set olisin saanut käännettyä toisinpäin, tulos ja sijoitus olisi ollut täysin eri”, hän sanoi.

Women’s Openissa varmistui se, ettei Nuutinen pääse mukaan Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen. Ennen kilpailua hän oli LET:n Solheim Cup -rankingissa toisena, kun kaksi parasta tämän listan perusteella pääsee mukaan Euroopan joukkueeseen.

Nuutisen mahdollinen paikka arvostetussa Euroopan ja Yhdysvaltain välisessä joukkuereikäpeliottelussa on ollut paljon spekuloitu aihe kotimaisissa golfmedioissa. Nuutinen itse ei ole paikkaa joukkueessa pahemmin edes havitellut.

”Solheim Cup ei ole ollut mun tavoitteena tänä vuonna, vaan se on ollut enemmän toimittajien tavoite. Minä ja mun tiimi emme ole suunnitelleet kalenteriani sen mukaan”, Nuutinen paalutti.

Sen sijaan Nuutisen suurin henkilökohtainen tavoite tänä vuonna on sijoittua viiden parhaan joukkoon LET:n rankingissa.

”Se avaa portteja LPGA:lle”, hän sanoi. ”Ja yksi iso tavoite on LET:n kilpailun voitto, ja sitäkään en ole vielä saavuttanut. Lähden nälkäisenä loppukauteen”, Nuutinen kertoi.

Kisan jälkeen Nuutinen spekuloi itse sillä, että olisiko edes ottanut paikkaa joukkueessa vastaan, jos sitä olisi hänelle tarjottu.

”Olisin varmasti tämän viikon pelien perusteella, mutta vielä viikko sitten tuntui siltä, että oma peli, jaksaminen ja aikataulut eivät olleet siinä jamassa, että olisin kestänyt sen Solheim-reissun.”

”Mutta jos tällä viikolla olisi tullut top 5- tai top 10 -sijoitus, totta kai olisin lähtenyt. Se olisi kertonut minulle, että pelaan hyvin ja olisin ollut siihen valmis. Mutta top 26 ei sitä vielä kerro. Uskon, että Solheim Cup on erittäin ajankohtainen kahden vuoden päästä”, hän päätti.

Kuka LET-paikan sitten vei?

Eurooppalaisten panos Women’s Openissa oli lopulta niin vahva, että Nuutisen ohi pisteissä meni useampi pelaaja, mukaan lukien kisan voittaja Nordqvist.

Nordqvistin pistemääräksi muodostui lopulta GoGolfin epävirallisten laskujen mukaan 103, kun Nuutisen pistesaldoksi jäi 81,75. Ruotsalainen ei kuitenkaan yltänyt voitostaan huolimatta listalla kahden parhaan joukkoon, sillä Englannin Georgia Hallin pistesaldo oli niukasti parempi: 104,83 (edelleen epävirallinen laskutoimitus).

Koerstz Madsenin tuplabogi tuli kalliiksi myös siinä mielessä, että hänen pistesaldonsa on alustavasti 100,38. Näin hänkin taistelee nyt kuudesta villistä kortista yhdessä muun muassa Matilda Castrénin kanssa. Mikäli hän olisi sijoittunut toiseksi, paikka olisi ollut hänen.

Virallinen Solheim Cup -ranking vahvistetaan myöhemmin.

Lopputulokset

Etsi luettavaa