Hyppää sisältöön

Anna-Liisa Tilus arvosti Heikki Lindevallin kutsua juhlakierrokselle: ”Se oli suuri kunnia” 

Heikki Lindevall tiesi Anna-Liisa Tiluksen harrastavan golfia. Yhteinen kierros järjestyi helpommin kuin Lindevall osasi odottaa

Nokialainen yrittäjä saavutti tavoitteensa 26 vuoden pelaamisen tuloksena.

Yhteinen kierros Anna-Liisa Tiluksen kanssa Sarfvikissa oli kahdellakin tavalla suuri virstanpylväs Lindevallille, joka kuuluu pieneen ryhmään golfaajia, jotka ovat pelanneet kaikki Suomen kentät. 

Heikki Lindevall ajautui golfin pariin vuonna 1994 seuratessaan La Calan kentällä asiakkaidensa pelaamista.

Pelit käynnistyivät pian tämän jälkeen Nokia River Golfissa, jonka tyytyväinen aktiivijäsen hän ollut koko uransa ajan. Mainostoimistoalan yrittäjä on kiertänyt  paljon Suomea ja maailmaa, pelattuja kenttiä on jo 266, joista 148 ulkomailla.

”Kun Suomen kenttiä oli pelattuna  jo melkoinen määrä, mieleen tuli, että  olisihan se hyvä tavoite bongata ne kaikki. Pakkomielteeksi tämä ei koskaan muodostunut, mutta antoi lisää virtaa harrastamiseen”, Lindevall taustoittaa. 

Viimeiseksi pelattavaksi kentäkseen heinäkuussa 2019 hän valikoi Sarfvikin Old Coursen.

”Pohdin myös sitä, miten olisi hyvä juhlistaa tätä tapahtumaa, kenet haluaisin kanssani kierrokselle.”

Ykkösehdokas oli selvä. Heikki Lindevall päätti ottaa yhteyttä TV-kuuluttajaan, juontajaan ja 1980-luvun Miss Suomeen Anna-Liisa Tilukseen.

”Muistan ihaillen miettineeni jo missikruunauksen aikaan, kuinka ihmeessä joku voi olla niin kaunis kuin Anna-Liisa. Hän jäi mieleeni, kun vielä harvasen ilta on televisioruudullani.”

Lindevall kirjoitti ehdotuksen yhteisestä kierroksesta Sarfvikista Tilukselle Facebookin kautta .

”Tiesin hyvin, että hänen tapaisille julkkiksille tulee huomattava määrä postia ja kutsuja. Olin henkisesti varautunut siihen, että vastausta ei tule lainkaan, tai se tyylikäs kiitos, mutta ei kiitos.”

Mainostoimistomiehen kynänjälki  sai Anna-Liisa Tiluksen reagoimaan lähes välittömästi.

”Hän vastasi lyhyesti ja konkreettisesti myöntymyksensä: ”Se olisi minulle suuri kunnia.”

Pelipäivä sovittiin seuraavassa vaiheessa ja kierros Sarfvikissa sujui iloisissa merkeissä. Heinäkuun toisella puoliskolla GoGolfin kierrokselle  Gumböleen Lindevall pyysi Tiluksen ryhmän kolmanneksi jäseneksi.

”Sen olen tässä elämässä oppinut, että niiden asioiden eteen, joita tavoittelee, kannattaa tehdä työtä, olla rohkea ja koputtaa ovelle. Seuraavan vuoden kesälle olemme jo yhdestä kierroksesta sopineet. Golf on yksi parhaista tavoista tutustua uusiiin ihmisiin”, Lindevall muistuttaa, mutta huomauttaa nauraen, ettei hänen ja Anna-Liisa Tiluksen välille saa rakennettua tekemälläkään romanttissävytteistä kohutarinaa.  

Golf vei ajatukset pois arjen murheista 

Parhaimmillaan kolmea eri mainostoimistoa pyörittänyt 67-vuotias Lindevall on ollut jo muutaman vuoden eläkkeellä. Hän on sen jälkeenkin käynyt Pirkanmaalla ammattioppilaitoksissa ja korkeakoululla opettamassa yritystoimintaa, liiketoimintaa ja markkinointia. Tämän lisäksi hän mentoroi edelleen henkilökohtaisesti yrittäjäopiskelijoita.

 ”Yrittäjän arki on haastavaa. Olen pyrkinyt kokemukseni kautta kansanomaistamaan tekemisen malleja.”

”Omalta kohdaltani muistan aina 90-luvun vaikeita vuosia, jolloin taloudelliset huolet ja murheet jäytivät käytännössä yötä päivää. Ainoat hetket, jolloin koin olleeni järjissäni, olivat golfkierroksella. Jaksamisen kannalta golf oli aivan ratkaisevasssa asemassa. Aivot saivat lepoa, mentaalille ja tietysti fysiikalle pelaaminen oli tärkein henkireikä. 

Luonnossa käveleminen ja pallon lyöminen ovat parasta mahdollista vastapainoa arjen haasteille, muistuttaa Heikki Lindevall

Luonnossa käveleminen ja pallon lyöminen ovat parasta mahdollista vastapainoa arjen haasteille, muistuttaa Heikki Lindevall

Teemu Tyry

Golfkeskuksen henki ratkaisee 

Heikki Lindevall ei ole laatinut henkilökhtaista paremmuuslistaa kotimaisista kentistä.

”Asia johon minä erityisesti kiinnitän huomiota on golfkentän aluella vallitseva henki. Lähinnä se, kuinka siellä tulee huomioiduksi ja kohdelluksi henkilökunnan ja muiden pelaajien osalta. Vaihteluväli palvelun tason osalta on mielestäni todella suuri. Ilahduttavan monissa keskuksissa asian tärkeys on oivallettu, vastakkaisiakin esimerkkejä on”, hän muotoilee. 

Tammi-helmikuussa Heikki Lindevall kuntouttaa itseään ja harjoittelee sisähallissa ollakseen valmis maaliskuun matkaan Espanjan Islantillaan.

Tammi-helmikuussa Heikki Lindevall kuntouttaa itseään ja harjoittelee sisähallissa ollakseen valmis maaliskuun matkaan Espanjan Islantillaan.

Teemu Tyry

”Jotkut kentät jäävät lähes selittämättömistä syistä muita paremmin mieleen. Kartano Golf Joroisilla, jossa kaksi jokea tuovat kenttään valtavasti luonnetta, Kerimäen 13 doglegiä, maisemiltaan unohtumattomat Paltamo sekä Ruuhikoski nousevat muistikuvissa ensimmäisenä mieleen”, Lindevall nostaa esiin neljä suosikeistaan.

Hole-in-onea ei pitkään uraan ole vielä osunut, tasoituksen osalta Lindevall menee harrastajasarjaan, (HCP 14,6). 

”Vaikkei peli aina sujukaan, olen erityisen iloinen siitä hengestä, joka kotikentälläni Nokia River Golfissa vallitsee. Sillä on jo pitkät perinteet, tuore toimitusjohtaja Kimmo Sirainen ulospäinsuuntautuvana ideanikkarina on entistäkin paremmin saanut joukot puhaltamaan yhteiseen hiileen.” 

Uutta oppimaan Espanjaan ja Portugaliin 

Lindevall oli sopinut matkustavansa Portugalin Albufeiraan marraskuuksi Golfreseptin paikallisoppaaksi long-stay matkalaisille. Suunnitelmat tyssäsivät diagnoosiin eturauhassyövästä, jonka hoitotoimenpiteet saivat sokeriarvot pomppaamaan diabeteksen puolelle. Sydämestäkin löytyi tutkimuksissa oireilua.

Syksyn reissu jäi tekemättä, mutta maaliskuun toisena päivänä Heikki Lindevall lentää Espanjan Islantillaan matkanjohtajaksi. Portugalin matka on aikataulutettu syksylle 2020.

”Vaikeudet on tehty voitettaviksi. Olen aina halunnut oppia uutta. Haluan tutustuttaa Golfreseptin matkalaiset paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapoihin, viedä heidät kohteisiin, jotka ominpäin jäisivät kokematta.” 

Pari viikkoa ensimmäisen kierroksensa jälkeen Anna-Liisa Tilus ja Heikki Lindevall olivat mukana GoGolfin kierroksella Gumbölessä

Pari viikkoa ensimmäisen kierroksensa jälkeen Anna-Liisa Tilus ja Heikki Lindevall olivat mukana GoGolfin kierroksella Gumbölessä

Teemu Tyry

Eivätkä Heikki Lindevallin golfmatkat tulevaisuudessa rajoitu matkanjohtajan roolin kautta tuleviin kokemuksiin.

”Kesäksi on suunnitteilla kaveriporukan matka Walesiin. Tämän ryhmän kanssa on pelattu, matkustettu, tutustuttu mielenkiintoisiin kohteisiin jo yli 20 vuoden ajan. Golfin kautta rakentuu ystävyyssuhteita, joista merkittävä osa on elinikäisiä”, Heikki Lindevall muistuttaa lopuksi. 

Golfresepti kuuluu GoGolf konserniin.

Golfreptin matkatarjontaan voit tutustua  myös Matkamessuilla 17.-19.1. 2020.

Heikki Lindevall on tavattavissa osastolla perjantaina ja lauantaina.

Etsi luettavaa