Hyppää sisältöön

Anna käsivarsien kiertyä lyönnissä – tästä syystä supinaatio on yksi golfsvingin avainliikkeistä

Supinaatio parantaa osumapainetta. Supinaatio syntyy vartalon kierron ja keskipakoisvoiman yhteisvaikutuksesta, kertoo GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen.

Ammattipelaajilla kiertyy vasen käsivarsi aikaisemmin ja enemmän downsvingin aikana kuin klubipelaajilla, jotka keskittyvät usein vain ranteiden toimintaan.

Koska hartiat kiertyvät lyönnin aikana, täytyy käsivarsien kiertyä samassa suhteessa. Näiden liikkeiden tuleekin olla oikeassa suhteessa, jotta lavan asennon kontrolli säilyy ja osumasta tulee tehokas.

Golftermein tätä kutsutaan connectioniksi.

Jos kiertoa ei ole kropassa ja käsivarsissa, aktivoituvat ranteet jättäen kädet osuman taakse ja saatossa vasen kyynärpää irtoaa kropasta kanansiiven tavoin.

Tarkista tarjotinasento

Jotta vartalon, käsivarsien ja mailan kiertyminen osuman läpi mahdollistuu samanaikaisena, on syytä tarkistaa yläasento.

Taakseviennin lähdön jälkeisen ranteiden toiminnan tulisi tähdätä yläasennossa vahvaan ns. tarjotinasentoon, jossa oikea ranne on taipuneena taaksepäin ja vasen kämmenselkä lähes suora. Lavan asennon tulisi myötäillä vasemman käsivarren linjaa.

Paina oikealla, kierrä vasemmalla

Mitä enemmän lapa osoittaa alaspäin sen ollessa downwsvingissä vaakatasossa, sitä enemmän tarvitaan vartalonkiertoa.

Oikean käden rannekulman säilyminen mahdollistaa varhaisen ”supinaation”, kansankielellä lavan sulkeutumisen downsvingin alussa.

Lavan asentoa tulisi tarkastella viimeistään, kun varsi on vaakatasossa. Mitä enemmän lapa osoittaa alaspäin, sitä enemmän tarvitaan vartalonkiertoa. Kiertoa myötäilee myös vasen käsivarsi, joka kiertyy mukana, jatkaen osuman jälkeen kohteesta vasemmalle.

Alla olevalla videolla kerron ja näytän, mitä tarkoittaa supinaatio.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja, joka opettaa Vuosaari Links -kentällä ja GoGolf Rangella Leppävaarassa. Tutustu GoGolf-valmennuksen kurssitarjontaan.

MAINOS. Haluatko parantaa peliäsi? Varaa aika GoGolf-valmentajan yksityistunnille. Varaa tästä >>

Etsi luettavaa