Hyppää sisältöön

Anna Backmanilla vahva startti Tšekin LET-kisassa: ”Anna on hyvä kilpailija ja voittajatyyppi”

Anna Backman sai kesällä jo toiseen kertaan kilpailukokemusta LET:n Tsekin kilpailusta, johon hän pääsi mukaan villillä kortilla. KUVA: LET

Uransa kolmatta LET:n kisaa pelaava Backman (-1) oli aamupäiväkierroksensa jälkeen Czech Ladies Openissa lyönnin päässä kärkipaikasta jaetulla viidennellä tilalla.

Loppuvuodesta 2022 opiskelunsa Miamissa valmiiksi saanut Anna Backman palasi Suomeen, ja on valmistautunut huolella meneillään olevaan kauteen Pasi Purhosen ohjauksessa.

24-vuotias Backman voitti alkukaudesta jo Lakistossa pelatun Finnish Tourin kilpailun. Edelleen amatööristatuksella kiertävä Backman sai edellisvuoden tapaan kutsun Czech Ladies Openiin, maan LET-kisaan.

Toinen perättäinen kutsu tuli lähinnä sen ansiosta, että Backman antoi 2022 kovan työnäytteen – silloinkin juhannuskisassa – nousten sijalle 16.

Meneillään olevassa kilpailussa hän ei ujostellut, vaan aloitti vahvasti ollen pariinkin otteeseen Royal Beroun Golf Clubilla kaksi alle parin. Birdejä kierrokseen mahtui neljä, bogeja kolme, joista viimeisin päätösviheriöllä.

Tulos 71,-1 oikeutti aamupäivän jälkeen sijoitukseen kärkikymmenikössä, vain lyönnin päässä kärjestä.

”Annan hyvä peli ei tullut yllätyksenä. Hän on ollut hyvässä vireessä. Svingin kehittämisessä on päästy eteenpäin, kilpailijana Anna on ollut aina erinomainen, voittajatyyppi”, kehuu suojattiaan Pasi Purhonen, joka on vastannut valmennuksesta edelliskesästä asti.

”On hienoa, että Anna haluaa pistää itsensä likoon katsoakseen, mihin siivet kantavat myöhemmin ammattilaisena. Tämän kauden hän pelaa vielä amatöörinä, ohjelmassa on tämän kisan jälkeen seuraavaksi joukkueiden EM-kisat Tawastissa.”

Pickalan kisa jää väliin?

Anna Backmanin nimi ei ole torstaina Pickalassa käynnistyvän Ladies Open By Pickala Rock Resort -kisan osallistujalistassa.

Villit kortit (11) kisaan on jaettu, näistä seitsemän tuli suomalaisille, neljä ulkomaalaisille.

Tšekin kisasta on varattu paikka kahdelle top 10-sijoituksen saavuttavalle pelaajalle.

”Olen yrittänyt saada selville, onko amatöörillä mahdollisuus kuitata menestyksellään sisäänpääsy tätä kautta Pickalaan. Ei ole vielä selvinnyt”, Purhonen kertoo.

”Pidetään peukkuja Annalle viikonloppuna. Pääkiertueen kisat antavat hänelle hyvää mittaria siitä, mikä on vaatimustaso kun seuraavalle kaudelle haetaan karsinnoista paikkaa LET:lle.”

Ennen meneillään olevaa kisaa Anna Backman on pelannut ammattilaiskisoissa varsin hyvin:

  • LET 2x: Gant Ladies Open, MC, Czech Ladies Open, 16.
  • Finnish Ladies Open (Let Access) 4x: Seitsemäs, 11:s, MC ja toinen.

Backmanin lisäksi juhannusta Tšekin LET-kisassa viettävät Noora Komulainen, Elina Nummenpää, Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Elina Nummenpää ja Linda Osala.

Aamupäivällä Backmanin (-1) tavoin pelanneista Komulainen, (+1) Koivisto (+2) ja Nummenpää (+3) omaavat hyvät mahdollisuudet kiriä toisella kierroksella mukaan sunnuntain peleihin.

Osalalle (+6) matka cut-rajan oikealle puolelle on jo huomattavasti pidempi.

Wikstöm (par/7 reikää) ja Nuutinen (+1/4) pelaavat kieroksensa loppuun iltapäivän aikana.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa