Hyppää sisältöön

Anna Backman ilon kautta Erkko Trophyyn: ”Yritän nauttia olostani kentällä”

Anna Backman  nousi Erkko Trophyn 2013 voitollaan Suomen lupaavimpien naispelaajien joukkoon vain 14-vuoden iässä
Anna Backman määritteli elokuussa 2022 Finnish Amateurin jälkeen pelanneensa elämänsä parasta golfia yhdeksän vuotta aiemmin, jolloin hän voitti kisan vain 14-vuotiaana.

Helsingin Golfklubilla pelattava Finnish Amateur Championship, Erkko Trophy kerää amatöörihuiput Taliin torstaista lauantaihin.

Suomen perinteisin kansainvälinen amatöörikisa, 56:tta kertaa järjestettävä Erkko Trophy käydään koronaviruksen johdosta pitkälti kotimaisin voimin. Kansainvälistä väriä kilpailuun tuovat viiden virolaispelaajan lisäksi kaksi tanskalaista, yksi latvialainen, yksi puolalainen ja yksi Yhdistyneiden Arabiemiraattien edustaja.

Viime vuonna Erkko Trophyn voittoon pelasivat Ilari Saulo ja Kiira Riihijärvi.  Nyt on uusien voittajien aika, sillä sekä Saulo että Riihijärvi ovat siirtyneet ammattilaisiksi, eivätkä ole puolustamassa mestaruuksiaan Talin hienoissa maisemissa.

Elokuun alkuun sijoittuva Erkko Trophy on monelle suomalaiselle yliopistogolfarille kesäkauden viimeinen kilpailu Suomessa. Erkko Trophy on monelle yliopistogolfarille kesäkauden viimeinen kisa  Suomessa.  Sitä se on myös 2013 vuoden voittajalle Anne Backmanille, joka oli tuolloin 14-vuotias.  

”Minulla ei ole isompia tavoitteita kisaan, yritän enemmänkin nauttia olostani kentällä. Pelissä on juttuja, joita pitää vielä työstää, että se loksahtaisi. Ilon kautta lähdetään eteenpäin”, 2020  Erkossa toiseksi sijoittunut Backman suunnittelee.

Avaukset väylälle, lähestymiset lähelle

”Talissa, kuten muillakin kentillä avaukset pitää saada ladulle, mutta täällä lähestymiset pitää saada lähelle, että on mahdollisuuksia saada putteja sisään. Muutamat uudet viheriöt ovat haastavia, ja varsinkin 18. griinillä saa lyödä hyvän lähestymisen, että putin saa sisään.”

Muita varteenotettavia menestysehdokkaita torstaina käynnistyvässä kilpailussa ovat Gant Ladies Openissa parhaaksi amatööriksi yltänyt Kerttu Hiltunen, naisten ja alle 21-vuotiaiden tyttöjen lyöntipelin hallitseva Suomen mestari Henni Mustonen ja naisten Audi Finnish PGA Golf Tourin rankingia johtava Katri Bakker.

Miesten puolella 96 pelaajan joukossa on pitkä lista huippuamatöörejä, joilla on onnistuessaan mahdollisuus päästä nostamaan himoitun Erkko Trophyn mestaruuskannua.
Löytyykö voittaja viime vuoden kilpailussa top 5:een yltäneistä Carl Hellatista, Martin Plukasta, Saku Halosesta, Mattias Varjunista tai Santeri Lehesmaasta?

Järjestyksessään 56:s Erkko Trophy käynnistyy torstaiaamuna, ja yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Erkko Trophy, lähtölista

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa