Hyppää sisältöön

Amatööri otti Royal Liverpoolin haltuunsa: ”Louis Oosthuizen sai minut tuntemaan oloni kotoisaksi”

Christo Lamprecht nousi ensimmäisessä majorissaan kärkeen kotimaassaan pelaavan Tommy Fleetwoodin sekä Emilio Grillon kanssa. KUVA: GETTY IMAGES

Kaksimetrinen etelä-afrikkalaisamatööri Christo Lamprecht johtaa The Openia yhdessä Tommy Fleetwoodin ja Emiliano Grillon kanssa. Ensimmäistä pääkiertueen kisaa ja majoria pelaava Lamprecht jakoi kunniaa kanssaan pelanneelle vuoden 2010 voittajalle Louis Oosthuizenille.

Christo Lamprecht säväytti ja yllätti täydellisesti Royal Liverpool Golf Clubin kentän katsojat ja asiantuntijat torstain kierroksellaan.

Hujopin tiedettiin lyövän pitkälle. Avaukset osuivat myös hyvin kohteisiinsa. Strokes Gained -tilastossa hän oli listan toinen (+2.13)

Suuren vaikutuksen Lamprecht teki myös lähestymisillään (+3.53) jossa sijaluku on neljäs. Henkinen kantti piti mainiosti vielä viheriöilläkin (+1.61). Vaikka viheriön ympäristössä työskentely ei ollutkaan vastaavalla tasolla, esitystä voidaan pitää pöyristyttävän hyvänä.

Lamprechtin tulos (66,-5) on 7.21 lyöntiä parempi kuin avauskierroksen keskiarvo.

Alle parin (71) pelaavia tulee olemaan noin viidesosa. Osallistujia on 156.

Arvonta, oikeammin Lamprechtin osalta pelaajien sijoittelu menestysten tai taustojen mukaan helpotti Lamprechtin peliä torstaina. Lamprech pääsi Amateur Championshipin ykkösenä maanmiehensä ja major-voittajan seuraan.

Louis Oosthuizenin läsnäolo auttoi huomattavasti scooraamistani. Hän on ollut juniorivuosistani asti se pelaaja, jota eniten arvostan ja fanitan. Ooshuizenista on tullut myös tärkeä mentori, joka sai minut rauhoittumaan ja tuntemaan oloni kotoisaksi Royal Liverpoolissa.”

Lamprecht aloitti golfin kolmevuotiaana, voitti kaikkien aikojen nuorimpana (17-v) Etelä-Afrikan amatöörien mestaruuden. Menestystä on tullut tämän jälkeenkin kotimaan lisäksi kansainvälisillä kentillä ja joukkueissa.

Georgia Tech Universityn riveissä yliopistogolfia pelaava Lamprecht voitti kesäkuussa Amateur Championshipin, josta sai paikan The Openiin, ja nosti hänet kolmanneksi amatöörien maailmanlistalla.

Ensimmäisen kierroksen johtopaikalta on valtavan pitkä matka sunnuntain kärkitaistoihin.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Ben Curtis vuoden 2003 superyllättäjä

Yllättäjille The Openissa on ollut vuosituhannen vaihtumisen jälkeen hyvin vähän tliaa.

Kauden 2003 ykkönen Ben Curtis menee tässä sarjassa omaan luokkaansa. Curtis sai 1,5 viikkoa ennen The Openin käynnistymistä paikan majoriin PGA Tourin kisan hyvän menestyksensä avulla.

Tuore ammattilainen oli maailmanlistalla 396:s ja pelasi ensimmäistä majoriaan Royal St.George´s Golf Clubilla. Thomas Bjørnin johto ja tuloillaan ollut voitto hautautuivat bunkkerisekoiluun 16:lla.

Curtis tarttui tilaisuuteen nousten The Openissa voittoon ensimmäisessä majorissaan. Edellisen kerran samaan oli kyennyt Tom Watson The Openissa 1975.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa