Amatööri Koivu otti kiinnityksen kohti karsintafinaalia – myös Väisänen onnistui

Kim Koivu uskoo suomalaisten nousuun viikonloppuna

Amatööri Kim Koivu pelasi tänään huippukierroksen ja nousi jo seitsemänneksi ennen päätöskierrosta. Linus Väisänen on kahdeksantena omassa kisassaan.

European Tourin karsintafinaalin paikat ovat tiukassa, mutta sunnuntaina Kim Koivu ja Linus Väisänen ottivat askeleen lähemmäksi kohti Costa Dauradassa, Luminen kentillä pelattavaa jännitysnäytelmää. Toisen vaiheen karsinnoista noin 20 parasta per kilpailua pääsee mukaan Lumineen.

Koivu pelasi tänään tuloksen 68 onnistuen ensimmäistä kertaa tässä kisassa alittamaan 70 lyöntiä. Kaksi ensimmäistä kierrosta El Salerin kentällä olivat sujuneet lukemiin 72 ja 71. Yhteistulos -5 riittää hienosti seitsemänteen sijaan ja eroa 19:ntenä olevaan pelaajaan on jo neljä lyöntiä.

Myös Väisänen lukeutui päivän onnistujiin, vaikka kierrostulos oli hänelle puolestaan kilpailun heikoin: 72 (par). Se riitti kuitenkin pitämään hänet kärkikymmenikön paremmalla puolella, sillä Desert Springsin kentällä ainoastaan viisi pelaajaa onnistui alittamaan 70 lyönnin rajan tänään.

Väisänen on nyt yhteistuloksessa -9, ja hänellä on kolmen lyönnin marginaali 19:ntenä olevaan pelaajaan.

Väisäsen kanssa samaan karsintakisaan osallistuvat Antti Ahokas jatkoi tasaista vääntöä pelaten jälleen pariin (71-72-72). Ahokkaalta vaaditaan huomenna huippukierrosta, mikäli hän aikoo nousta vielä karsintafinaaliin, sillä viisi lyöntiä erottaa hänet paikasta tärkeässä kisassa.

Colinasissa Janne Kaske joutui vetäytymään karsinnoista kesken kolmannen kierroksen, sillä hänen piti ehtiä keskiviikoksi Asian Development Tourin tärkeään kilpailuun. Hän lähti takamatkalta kolmannelle kierrokselle ja pelasi kovalla riskillä. Se ei tällä kertaa kantanut hedelmää.

”Pelasin yhdeksän reikää, jonka jälkeen päätin ottaa iltalennon Malesiaan. Siellä alkaa keskiviikkona kisa, joka on minun ADT-rankingin ja sitä kautta Aasian tourin karsintafinaalin kannalta tärkeä”, Kaske sanoi.

”Homma oli kahden ja puolen rundin jälkeen livennyt liikaa käsistä ja keskeytys oli ainut tapa ehtiä tonne kisoihin ajoissa.”

muista suomalaisista Kalle Samooja, Mikael Salminen ja Miro Veijalainen eivät päässeet tänään kentälle lainkaan, sillä Panoramican kentällä kolmas kierros jouduttiin siirtämään maanantaille.

Samooja jatkaa seitsemännellä sijalla ja Salminen 21:ntenä. Veijalainen, joka voitti Fleesenseessä pelatun ykkösvaiheen karsintakilpailu, on sijalla 47. Viisi lyöntiä erottaa hänet 20 parhaan joukosta.

Jokaisesta karsintakisasta noin 20 parasta pääsee mukaan 11.11. käynnistyvään karsintafinaliin. Sinne ovat paikkansa varmistaneet jo Oliver Lindell ja Roope Kakko.