Hyppää sisältöön

Amatöörit suomalaistoivona Messilässä

Anna Backman oli päivän paras suomalainen Messilässä

Viaplay Ladies Finnish Open käynnistyi helteisissä olosuhteissa Messilässä. Suomalaisten parhaat olivat amatöörejä, kärkeen pelasi Venäläinen Anna Pegova ja Islannin Gudrun Björkvinsdottir.

Venäjän Nina Pegova ja Islannin Gudrun Björgvinsdottir käyttivät aamupäivän ihanteelliset olosuhteet edukseen ja karkasivat torstain avauskierroksella Viaplay Ladies Finnish Openin johtoon 67 lyönnin tuloksella (-5).

”Golf oli tänään helppoa”, 25-vuotias Björgvinsdottir iloitsi kierroksen jälkeen. ”Löin vain palloa väylälle ja seuraavaksi griinille. Pallotkin rullasivat griineillä hyvin.” 

Björgvinsdottir oli mukana jo viime vuonna, jolloin teki hole in onen toisen kierroksen 15. reiällä.

Venäjän niin ikään 25-vuotias Nina Pegova ehti lopettaa urakkansa hieman aikaisemmin. Nousu tuloslistalla oli komea, sillä urakka päättyi viiteen peräkkäiseen birdieen.

Iltapäiväryhmät näyttivät jonkin aikaa uhkaavan kärkeä, mutta kuumuus tylsytti vähitellen useimpien haastajien parhaan terän. 

Suomalaisittain amatöörien päivä

16-vuotias Kerttu Hiltunen käväisi jo jaetulla kärkipaikalla, mutta menetti asemiaan viidellä viimeisellä reiällä. Kanavagolf Vääksyn Anna Backman, toinen amatööri, nousi lopulta päivän parhaaksi suomalaiseksi 68 lyönnin kierroksella (-4).

”Oli aika rentoa peliä. Lähdin liikkeelle ilman suurempia odotuksia sain aikaiseksi ihan hyviä lyöntejä. Putteihini olen tyytyväinen”, Backman kertoi.

Aurinko paistoi torstaina nimenomaan suomalaisamatööreille. Tuloslistan kärkipäässä on peräti viisi amatööriä parhaan kierrostuloksen pelanneiden ammattilaisten edellä. Tuloksessa +1, kaetulla 18. tilalla, on Noora Komulaisen, Oona Vartiaisen ja Ursula Wikströminmuodostama kokenut kolmikko.

Vartiainen kertoi pitävänsä kilpailemisesta eräänlaista välivuotta, mutta lyöneensä palloa itse asiassa paremmin kuin viime kaudella. Vartiaisen parhaat näytöt ovat vuodelta 2015, jolloin hän otti haastajakiertueella voiton ja sijoittui kerran kakkoseksi. Myös Wikström on onnistunut voittamaan, Suomessa kesällä 2017.

Yksi onnistujista oli kymmenettä sijaa viime vuonna jakanut Emilia Tukiainen. Tuloskorttiin merkittiin neljä bogia, mutta niiden vastapainoksi kuusi birdieä.

”Kierros otti voimille enemmän kuin odotin. Oli paljon hyvää, ja vähän huonoakin. Puttaamiseeni olen tyytyväinen. Se on ollut yksi viime aikojen kehittämiskohteista.”

Vettä kului paahtavassa helteessä runsaasti.

”Uusi pullo avattiin heti tilaisuuden tullen”, Anna Backman kertoi.

Viime vuoden voittotulos oli -2, ja par’in rikkoi yhteistuloksissa ainoastaan kuusi pelaajaa. Tällä kerralla par’in on alittanut jo 13 pelaajaa. Perjantaille odotetaan haastavampia lipunpaikkoja, mikä voi hieman hidastaa vauhtia.

Etsi luettavaa