Hyppää sisältöön

Altonen paras suomalainen lauantaina karsinnoissa – huomenna suomalaisilla totuuden hetki

Joachim Altonen pelasi lauantaina erinomaisesti. ARKISTOKUVA: JANI PERTTILÄ

Näyttää siltä, ettei hyvältä näytä – suomalaisten tilanne European Tourin karsintojen toisessa vaiheessa nimittäin.

Toisen vaiheen karsintoja pelataan neljällä eri golfkentällä Espanjassa. Mukana on viisi suomalaista, joista yksikään ei ole etenemässä Infinitumin kentällä Tarragonassa ensi viikolla pelattavaan karsintafinaaliin.

Lähimpänä finaalipaikkaa ovat Isla Canela Linksillä pelaavat Oliver Lindell ja Joachim Altonen, joka oli lauantaina oivalla pelipäällä.

Eaglellä kierroksen aloittanut Altosen pelasi tänään kuusi alle parin, millä hän nousi yhteistulokseen -9 (70-71-66) ja tulosluettelossa 17 sijaa 38:nneksi. Kun oletettavasti parisenkymmentä pelaajaa jokaiselta paikkakunnalta pääsee jatkoon, on Altosella eroa 20. sijaan kolme lyöntiä.

Altosta hieman paremmassa asemassa on Lindell, joka on pelannut tasaisesti ja on tuloksessa -10 (68-69-69) ennen viimeistä kierrosta.

24-vuotiaan porvoolaisen pitäisi kuitenkin petrata huomenna muutamalla lyönnillä, jotta kausi jatkuisi karsintafinaalissa. Lindell on kaksi lyöntiä 20 sijasta.

Tulostaso huelvalaiskentällä on ollut huikea, sillä kolmen kierroksen jälkeen kisaa johtava Japani Takumi Kanaya on tuloksessa -22 ja kakkosena olevan Englannin OJ Farrellin yhteistulos on -21.

Loistavaa kierrosta edellytetään myös Roope Kakolta, joka epäonnistui lauantaina. Kakko on yhteistuloksessa par (72-67-74), ja karsintaraja on karannut jo neljän tai viiden lyönnin päähän riippuen siitä, kuinka monta pelaaja loppujen lopuksi jatkoon etenee.

Rasmus Karlssonin osalta lauantain kierros näytti tuloksen perusteella menneen pelailuksi. Hän on kymmenen yli parin tuloksessa (72-74-77), eikä huomisella kierroksella ole muuta panosta kuin kunnia.

Kakko ja Karlsson toisen vaiheen kenttä on Las Colinas Golf & Country Club.

Embordassa pelaava Matias Honkala otti itseään niskasta kiinni kahden kehnon kierroksen jälkeen. Hän pelasi tänään yhden alle, mutta on kisaa edelleen jatkavista pelaajista viimeisenä yhteistuloksella +11 (79-75-70).

Ruotsalaisia pelaajia mahtuu kolmen kierroksen jälkeen 20 sakkiin neljässä toisen vaiheen kisassa yhteensä kymmenen.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

PGA TOUR

WM Phoenix Open

DP WORLD TOUR

Singapore Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Lalla Meryem Cup
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Dimension Data Pro-Am
Oliver Lindell

CHAMPIONS TOUR

Trophy Hassan II


AMATÖÖRI GOLF

Portuguese International Amateur Championship
Jesse Saareks ja Veikka Viskari

korn ferry tour

Astara Golf Championship

Etsi luettavaa