Hyppää sisältöön

Altonen ei saanut paikkaa US Openissa – näin kävi PGA Championin sensaatiolle Michael Blockille karsinnoissa

Michael Block ylsi lähelle paikkaa US Openissa. KUVA: GETTY IMAGES

Suomalaispelaajia ei nähdä tänäkään vuonna US Openissa.

Joachim Altonen jäi kauas paikasta US Openista. Yhdysvalloissa asuva ammattilainen pelasi kahden kierroksen karsintakisassa tuloksen +6 (75-73), kun viimeiset paikat kauden kolmannessa majorissa napattiin tuloksella -9.

Altonen osallistui kotiosavaltiossaan Kaliforniassa pelattuun karsintakisaan, josta majoriin tiensä selvittivät muun muassa David Puig, Charley Hoffman ja amatööri Preston Summerhays.

Altonen päihitti samaan karsintakisaan yltäneen Jaden Soongin lyönnillä. Song on vasta 13-vuotias.

Torontossa pelattuun karsintaan osallistui muun muassa Ludvig Åberg, joka sai paikan PGA Tourilla menestyksekkään yliopistouran ansiosta.

Åberg oli vielä avauskierroksen jälkeen kiinni US Open -paikassa, mutta jälkimmäisellä kierroksella lyöntejä kertyi kolme liikaa, eikä ruotsalaista nähdä reilun viikon kuluttua käynnistyvässä kilpailussa.

Myös PGA Championshipissä säväyttänyt Michael Block karsiutui. Hän pelasi lyönnin paremmin tuloksen kuin Åberg ja sijoittui viidenneksi, kun tässä karsintakisassa vain kolme parasta eteni jatkoon. Heistä yksi oli Ruotsin Vincent Norrman.

Block osallistui Torontossa pelattuun karsintaan, koska hän pelaa tällä viikolla PGA Tourin Canadian Openin järjestäjien kutsulla, jonka hän sai sijoituttuaan 15:nneksi Kauden toisessa majorissa.

Muita tunnettuja pelaajia, jotka saivat paikan US Openissa, ovat LIV-pelaajat Carlos Ortiz ja Sebastian Muñoz sekä major-voittaja Stewart Cink.

Tulospalvelut

Etsi luettavaa