Hyppää sisältöön

Alex Noren voittoon Skotlannin avoimissa

Ruotsin Alex Noren piti johtonsa sunnuntaina ja otti uransa isoimman shekin. Voitto toi Norenille 644 196 euroa.

Alex Noren (-14) lähti sunnuntaina puolustamaan kahden lyönnin johtoaan ja teki lopulta tarvittavan pitäen johtonsa loppuun asti. Mies voitti lopulta Tyrrell Hattonin (-13) yhdellä lyönnillä. Noren on ollut todella kovassa vireessä viime aikoina. Tämä oli hänen neljäs top10 -sijoitus viimeisen kahdeksan kilpailunsa aikana.

 Kolmatta sijaa tuloksesa -12 jakoivat lopulta Nicolas Colsaerts, Danny Lee sekä Matteo Manassero.  Neljä viimeistä The Open -paikkaa itselleen lunastivat Hatton, Colsaerts, Manassero sekä Richie Ramsay.

Mikko Ilonen (71-71-71-68, -7) hävisi voittaja Norenille seitsemän lyöntiä Castle Stuart Golf Linksilla. Lahtelaisen kanssa sijaa 13 jakoivat mm. Phil Mickelson sekä Henrik Stenson. Ilosen pankkitili lihoi 53 360 euroa ja hänen kauden ansionsa ovat nyt 292 000 euroa. Sijoitus Race to Dubai-listalla 68. Ilonen on ollut kuluvalla kaudella jo kahdeksan kertaa sijoilla 12-25.
 

”Sunnuntain kierros oli kolmeviikkoisen jakson paras. Löin vahvasti rautoja, jotka lauantaina olivat heikkoja. Putit jäivät roikkumaan reunoille, minulla oli kaikki mahdollisuudet nousta kymmenen joukkoon”, Ilonen harmitteli.

”Alkukausi on ollut  pelillisesti hallussa Englanin ja Irlannin kisoja lukuunottamatta.  Kahdeksan kertaa olen ollut sijoilla 12-25.  Niissä kisoissa on ollut mahdollisuuksia enempäänkin. Ei ole vaan napsahtanut kaikki kohdalleen. Nyt otetaan pieni huili, siten alkaa valmistautuminen olympialaisiin, joihin lähden tavoittelemaan menestystä”, hän jatkoi.

Seuraavan kerran Ilonen kilpailee 4.-7.8  Paul Lawrie Matchplayssa Skotlannissa. Olympiagolf Riossa käynnistyy 11. elokuuta. Pelimuoto on perinteinen 72 reiän lyöntipeli, mukana on 60 osallistujaa.

 

Etsi luettavaa