Hyppää sisältöön

Alex Noren ison mahdollisuuden edessä – Sam Burns omilla luvuillaan Dallasissa

Alex Noren on ollut pitkään peliensä kanssa sivuraiteella

Noren kirittää lauantaina toista perättäistä voittoaan metsästävää Burnsia

Alex Noren (maailmanistan 102.) on heikosti pelanneista ruotsalaisista selkeä ykkönen kuntopuntarilla ja yhtä ratkaisevaa onnistumista valmis maansa edustaja Tokion olympialaisiin.

Henrik Norlander (118.) on ottanut koneestaan hyvät tehot irti, mutta nykyistä isompiin saappaisiin häntä on vaikeaa kuvitella.
Henrik Stensonin (129.) alavire ei ota katketakseen, Marcus Kinhult (160.) on epilepsiaan sairastuttuaan toistaiseksi poissa pelikentiltä.

Noren (65-64,-15) on pelannut kaksi ensimmäistä kierrosta AT&T Byron Nelson-kilpailussa todella väkevästi. Hänen ominaisuuksiensa mukaisesti taso paranee, mitä lähemmmäksi reikää väylää edetään.

Kaivattua ja odotettua läpimurtoa valtameren takana ei kuitenkaan ole kuulunut, vaikka USA:n olosuhteet ja kentät tulivat tutuksi jo Oklahoma Staten yliopistovuosina. Norenin kohdalla on hyvä muistaa sekin, että European Tourilla menestykset ovat olleet parhaimmillaan jäätävän kovia.

Olympiavuosi 2016 sytytti Norenin 

Kaudella 2016 hän oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla maailmanlistalla sadannen heikommalla puolella ja jäi David Lingmerthin hyvän vireen takia ulos Rion olympiakoneesta.

Vuoden toinen jakso oli Norenin ilotulitusta. Hän voitti neljä merkittävää kisaa ET:lla (Scottish Openi, European Masters, British Masters, Nedbank Challenge) ja singahti maailmanlistalla muutamassa kuukaudessa  kahdeksanneksi. 

PGA Tourilla Norenilla on toistaiseksi uraltaan vain yksi kakkossija ja kaksi kolmatta. Pohjoismaalaisin lasein katsottuna paras potentiaali ja läpimurto USA:ssa on vielä tekemättä. 

Meneillään oleva kisa on hyvä paikka näyttää hauista, sillä lähipeli ja kyky tehdä alhaisia tuloksia ovat tavallista suuremmassa roolissa. Vaikkei Alex Noren ei Dallasissa ykköspallille nousisikaan, vahva sijoitus sementoisi häntä Ruotsin toiseksi edustajaksi olympialaisiin.

Uskoa Norenin mahdollisuuksiin antavat viimeisen 10 kuukauden ajalta useat top-20 sijoitukset, sekä PGA Championshipin (22.) ja US Openin (17.) vahvat esitykset.

Sam Burns tavoittelee toista perättäistä ykkköstilaa

Norenin edellä on vain perjantaina mahtavan tuloksen (62,-10) pelannut Sam Burns, joka sai ison vaihteen silmään TPC Craig Ranchin kentällä pelaten 14 viimeistä reikäänsä yhdeksän alle.

24-vuotias nuorukainen on noussut kuluvan vuoden aikana maailmanlistalla 110 sijaa 44:ksi. Hän voitti edellisen kisansa Valspar Championshipin. Burns voi hyvinkin nousta viikonloppuna niiden harvalukuisten pelaajien joukkoon, jotka ovat saavuttaneet kaksi ensimmäistä ykköstilaansa perättäisissä kisoissa.

Avauspäivänä tähtiroolissa ollut Jordan Spieth (63-70,-11) on kuudentena, Burnsin peliä samassa ryhmässä ihastellut Bryson DeChambeau (69-68,-7) jäi täysin statistin rooliin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa